preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvete

Login
Tražilica
Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Veseliš li se zimskim praznicima?
Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3

 

Školska godina 2014./2015.

            

 

 

Planinarska sekcija škole sudjelovala je na biciklijadi kroz Sesvete. 

Naime, u organizaciji Župe Svih Svetih Sesvete održana je biciklijada za pomoć poplavljenoj Gunji.
Među 70 zaljubljenika u prirodu sudjelovalo je i naših 20-tak učenika.

 

 

 

 

 

Planinare naše škole u šk.god. 2013./2014.

vodi prof. Mario Čuljak.

PUNTIJARKA

Naši mali i veliki planinari su ponovno bili u akciji. Naime, nakon dugog zimskog mirovanja u subotu 10. svibnja 2014. zaputili smo se u novo osvajanje obližnjih vrhova i planinarskih domova. Ovaj put je na red došla Puntijarka. Na nimalo lak zadatak krenuli smo oko 10 sati ujutro iz Sesveta do mjesta Markuševec. Napustivši udobnost gradskog autobusa započeli smo svoju 3. pustolovinu.

Poprilično strmi put prvo je vijugao kroz naselje i već nakon 20 minuta bilo je jasno kako ovo neće biti nimalo lak zadatak. Uz povike „odmor“ zastali smo kratko da dohvatimo zraka pa nastavili dalje prolazeći prelijepim šumskim krajolikom. Uz stazu su nas pratili razni šumovi pa smo pokušali odgonetnuti koje ih životinje rade nabrojavši popriličan broj istih. Prošli smo pokraj izvora, preko malih proplanaka i lovačkih čeka i kad bi taman pomislili kako se iza sljedećeg uspona krije naš cilj otkrili bi još jedan proplanak , pa još jedan uspon da bi nakon 3 nepuna sata hoda stigli do Puntijarke. Zauzeli smo stol na suncu i polagano guštali u domaćoj hrani, koja je nakon ovakvog uspona za gladne planinare imala fenomenalan okus.

Nakon sat vremena druženja došlo je vrijeme za povratak. Spuštanje trajalo upola kraće ali nije bilo manje naporno od uspona. Dolazak u naselje izmamio je osmjehe na naša lica i iako smo bili poprilično umorni, a noge su nam otpadale, već tu smo dogovarali sljedeće druženje s prirodom.

Fotografije su ovdje.

 

MALI PLANINARI – USPON NA „LIPU“

U subotu je 26.10.2013. po prvi put planinarska družina iz O.Š. Sesvete organizirala druženje s prirodnim ljepotama Parka prirode Medvednica.

Naime, učenici sedmih razreda su u pratnji svojih profesora imali uspješan uspon do planinarskog doma Lipa – Rog na Medvednici.

Polazak

Krenuvši busom iz Sesvete oko 11:00 h, i malo uspavani od jutarnjeg sunca, u Planinu Donju stižemo oko 11:25h. Već s prvim koracima hvatamo se u koštac s usponom kojim dolazimo na uzvisinu iznad malog mjestašca podno parka prirode. Misleći kako će to biti druženje samo između nas i planine, iznenadio nas je broj mještana koji su, sigurno već s prvim zrakama jutarnjeg sunca, izvezli strojeve na svoje poljane. Ubrzo smo u daljini ugledali i druge zaljubljenike u prirodu koji su odlučili iskoristiti predviđena 22 stupnja za subotnje druženje s prirodom.

Kestenje

Poslije par stotina metara uspona začuli su se prvi uzdasi: „ Ja ne mogu više“, i „ Ima li još puno Papa Štrumf“. Nakon kraćeg puta već smo se odmarali u hladovini i berući opalo kestenje jaukali od njihovih uboda. Ovjekovječivši prizor s par fotografija i osvježivši se krećemo dalje pokraj kućice iz nekog prošlog stoljeća i velikim usponom preko ogromnog proplanka, za koji su se već smišljali budući izleti: snijeg, saonice i uživanje u blagodatima zimskih sportova.

„Konj i Slon“

Na vrhu uspona malo smo se osvježili i okrijepili u ugodnoj hladovini bukove šume. Hladovinom, kroz prelijepu šumu, uz šuškanje lišća pod našim stopalima, dolazimo na sljedeći proplanak misleći kako je „to to“ što se uspona tiče. Međutim, prizor koji smo u sljedećem trenutku ugledali neke od nas je natjerao na razmišljanje i smišljanje alternativnih mogućnosti uspinjanja kao npr. žičara. Svladavši taj najstrmiji uspon na vrhu su nas dočekali „Konj i Slon“, dva prirodno oblikovana kamena u zemlji koji su, na naše čuđenje, poprilično sličili navedenim životinjama. Odmorivši se kod „Konja i Slona“ krećemo dalje i stižemo do proplanka s prelijepom kapelicom a pedesetak metara naviše do planinarskog doma gdje i završava naš uspon.

Vidikovac i PD Lipa

U domu smo se okrijepili i osvježili, te nastavili s druženjem na osunčanom i čistom šumskom zraku. Uz igre skrivača i kartanje, istraživanje i fotografiranje s vidikovca iznad planinarskog doma, uživanje u svakom pogledu i udisaju planinskog zraka, vrijeme je letjelo brzinom svjetlosti. Nakon dva i pol sata druženja bilo je vrijeme za povratak.

Zabavno spuštanje

Veselo i poskakujući izgledao je naš silazak niz strmine iste staze kojom smo se uspeli. I uz česte kratke odmore silazak je trajao u pola kraće nego uspon. Prepričavanje dogodovština i planiranje sljedećeg susreta s prirodom busom, stižemo na početak i kraj našeg subotnjeg druženja.

Slike s prvog planinarenja možete pogledati u galeriji.   

preskoči na navigaciju