preskoči na sadržaj
 


POSJET IZLOŽBI GLJIVA


Autor: Patricia Martinović, 26. 10. 2015.

U subotu i nedjelju održala se izložba gljiva u sesvetskom Muzeju Prigorja, a posjetili su je zainteresirani učenici u pratnji prof.Škledar. 

 

Članovi Gljivarskog društva Sesvete potrudili su se prethodni dan po okolnim šumama pronaći i ubrati najzanimljivije gljive i približiti posjetiteljima to zadivljujuće, raznovrsno i neobično carstvo živih bića. Predsjednik Hrvatskog mikološkog društva, gospodin Branko Bartolić, objasnio je učenicima da je pri skupljanju gljiva potrebno znanje, dobro oko i mali nožić jer ponekad tek prerezom stručka možemo otkriti vrstu. Otkrio nam je da gljive najviše voli kratko prepržene na maslacu. Mnoge su vrste zaista ukusne, neke su samo „nejestive“, neke su i otrovne, ali deset je smrtno otrovnih vrsta gljiva! Stoga je upravo njih važno dobro upoznati - najbolje na način da ih vidite uživo i usporedite sa sličnim jestivim gljivama. Ukoliko niste bili među posjetiteljima ove jeseni, ovu edukativnu izložbu svakako ne propustite sljedeće jeseni!

 

 


DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE


Autor: Administrator , 22. 10. 2015.

U srijedu, 21.10.2015., u školskoj blagovaonici tradicionalno smo obilježili Dane kruha.

O vrijednosti kruha, o tome što kruh predstavlja u životu svih nas, kako nastaje i mnoge druge osobitosti nečeg tako svakidašnjeg, a opet tako posebnog kao što je kruh, učenici su se prisjetili sa svojim učiteljicama, a Župnici dviju župa kojima naši učenici pripadaju: Župe svih svetih i Župe Antuna Padovanskog  blagoslovili su sve prisutne i hranu koju smo pripremili, a potom smo je sa zahvalnošću blagovali.

               

 


Dan kravate


Autor: Administrator , 19. 10. 2015.

Učenici 4.ih razreda zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su Dan kravate u RH izložbom kravata koje su nastale na satu likovne kulture i milenijskom fotografijom s kravatama.

Baš je bilo zabavno!

Učenici 4.ih razreda s učiteljicama

            


Učenici OŠ Sesvete u kampanji Zelena čistka


Autor: Administrator , 4. 5. 2016.

U sklopu globalnog pokreta „Let's do it!“, volonteri Hrvatske po peti put sudjelovali u kampanji  ZELENA ČISTKA -najvećoj zajedničkoj ekološkoj volonterskoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada ili otpada općenito.

Zelena čistka se organizirala po principu: svatko će čistiti svoj kraj, a zajedno ćemo očistiti cijelu Hrvatsku!

Preko 150 učenika trećih, četvrtih, šestih i osmih razreda OŠ Sesvete uključili su se u kampanju u tjednu u kojem smo obilježavali Dan planeta Zemlje - školsko dvorište i okoliš su sa svojim razrednicima marljivo očistili od raznog otpada. Najviše otpada nađeno je oko spremnika! Dio atmosfere prenosimo na fotografijama!

FOTOGALERIJA

 


Posjet Zagrebačkim otpadnim vodama


Autor: Administrator , 28. 4. 2016.

U petak 22.4. na dan planeta Zemlje s učiteljicom i sa svojim prijateljima iz razreda išla sam na izlet u ZOV. Vozili smo se oko petnaest minuta do tamo. Kada smo stigli mogli smo se igrati na velikoj livadi i nešto pogrickati. Nakon toga su nas pozvali da podijele nagrade za najljepše radove i rekli koja su iznenađenja:slikanje dronom,nastup Nine Badrić i vožnja vlakićem. Nakon slikanja dronom,dok je Nina pjevala mi smo bili na izložbi svih crteža ove godine. Poslije svega toga bili smo počašćeni hamburgerom,sokićem i jabukom,kupili smo sladoled,vozili vlakićem i naučili kako se pročišćava voda. Vlakićem smo se vratili do restorana „Zlatna medalja“ i autobusom natrag do škole. U ZOV-u mi je bilo baš zabavno i jako dobro,pogotovo sladoled.

Kalea Kozarić, 2.a

 

Izvješće

Dana 22.4.2016. godine posjetili smo Zagrebačke otpadne vode na Žitnjaku. Vidjeli smo kuda odlaze otpadne vode grada Zagreba i gdje se pročišćavaju. Vodu moramo čuvati tako da ju ne zagađujemo jer nam je ona potrebna za život. Na izletu mi je bilo jako lijepo. Vratili smo se iza 13h sretni i zadovoljni.

                                                                                              Iva Barišić 2.a

Izvještaj moj izlet

Dana 22.4.2016. moj razred i ja išli smo na izlet u zagrebačke otpadne vode. Učiteljica nam je dopustila da se igramo na velikim zelenim površinama. Zatim smo išli na dodjele nagrada, pa smo išli razgledavati radove među kojima smo našli i svoje. Upoznali smo i Ninu Badrić i skupa s njom sadili voćke. Onda je uslijedio ručak koji je bio jako  ukusan. Iza ručka smo se osvježili i sladoledom. Vozili smo se vlakićem i vodić nam je objasnio postupak čišćenja voda. U 13.30 sati sretni i zadovoljni vratili smo se doma.   

Ana Marić 2.a

                    

 

 


Draga Zemljo, sretan ti rođendan!


Autor: Administrator , 22. 4. 2016.

 


Viseći vrtovi za Dan planeta Zemlje


Autor: Administrator , 22. 4. 2016.

Povodom Dana planeta Zemlje opet smo željeli privući vašu pažnju na količinu bačene plastike, konkretno, na plastičnu ambalažu u kojoj se nalazi mlijeko. Za takvu bocu više ne možemo dobiti povratnu naknadu od 0.5 kn, već je moramo baciti! Pravi ekolozi će je prepoznati kao iskoristiv otpad i odložiti u spremnik za plastiku kako bi se reciklirala, zajedno s ostalom plastičnom ambalažom koja zauzima velik dio vreće za smeće.

Prijedlog ekologa je da razmislite možete li plastičnu ambalažu, koju ste ipak kupili, i nekako iskoristiti...

Mi smo izradili viseće vrtove kako bi malo ukrasili školske staklene površine, a vi možete na sličan način na balkonu posaditi jagode ili začinsko bilje jer svježi začini sadrže najviše vitamina.

Uz viseće plastične tegle nalaze se i lijepe poruke povodom obilježavanja ovog važnog dana! Prošetajte, pogledajte i brinite o planetu na način kako vas uče vaši učitelji! FOTOGRAFIJE

Sretan Dan našeg planeta žele vam školski ekolozi!

 

 

 

TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodiš na internetu

Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3

preskoči na navigaciju