preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvete

Login
Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Najčešći sadržaj koji pretražujem na internetu je...
Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3

VIJESTI
Obavijest vezana za upis u srednju školu
Administrator / datum: 7. 7. 2018. 10:56

Poštovani učenici i roditelji,

istječe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnom upisnom roku.

Liste prioriteta zaključat će se u utorak, 10. srpnja 2018. u 12:00 sati te će od toga trenutka biti omogućen ispis prijavnica. Prijavnicu mora potpisati i učenik i jedan njegov roditelj/skrbnik. Ukoliko sa pojedinim razrednikom nije drugačije dogovoreno, prijavnice će ispisati razrednici, a učenik i njegov roditelj/skrbnik je moraju potpisati u školi u srijedu, 11. srpnja 2018. između 17 i 18 sati.

Razrednik će potpisanu i zaprimljenu prijavnicu označiti u sustavu, nakon čega će konačne ljestvice poretka biti objavljene 13. srpnja 2018.VAŽNO!

Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. 

Samo kandidati za koje je razrednik u sustavu označio da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa kao učenici s teškoćama u razvoju, na rangiranju koje je završeno 21. lipnja 2018., NE MORAJU DOĆI POTPISATI prijavnicu, niti je donose u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave). 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima budućih prvašića
Administrator / datum: 4. 7. 2018. 14:22
Roditeljski sastanak za prvi razred održati ce se 29.8. (srijeda) u 18 sati.
Molimo roditelje da ne kupuju dodatne materijale vezane za 1.raz.
Učiteljice prvih razreda
 

[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava Ključić Brdo 2. razredi
Administrator / datum: 12. 6. 2018. 19:55

Učenici 2.razreda u sklopu izvanučionične nastave su 5.6.2018.posjetili drvenu crkvu sv,.Barbare staru čak 400 godina,te ponovili i utvrdili svoja znanja o ljetu i svom širem zavičaju.Kako smo se proveli,pogledajte na slikama.​


[OPŠIRNIJE]Maleni osvrt...
Administrator / datum: 12. 6. 2018. 20:41

ČISTO LUDILO

Dana 29. 5. 2018. osmaši naše škole gledali su u kazalištu Komedija komediju Čisto ludilo, redateljice Nine Kleflin. Na pozornici osmaši su odmah prepoznali neka poznata lica, kao na primjer glumicu Jasnu Palić Picukarić ili glumca Igora Mešina. Tema predstave je ubojstvo poznate klaviristice, a glavni osumnjičenici su zaposlenici i posjetioci frizerskog salona Čisto ludilo. Posebnost predstave je ta što publika odlučuje kako će završiti predstava te tko će biti ubojica. Isprva su osmaše profesorice trebale nagovarati da odu pogledati predstavu, no na kraju su svi kazalište napustili nasmiješenih lica.

KAZALIŠTARENJE

U utorak, 29. 5. 2018., glumačka družina naše škole, Empire of Drama, nastupila je u Teatru Exit sa svojom autorskom predstavom „Drugačije je cool!“ u sklopu Kazalištarenja – revije školskih predstava. U programu su, osim naših glumaca, nastupili glumci još triju osnovnih škola. Inače, s tom istom predstavom naša družina je nastupila i na županijskoj razini LiDraNa u kazalištu Vidra. Teatar Exit su napustili puni dojmova i novih ideja za nastavak svoga rada.


[OPŠIRNIJE]Rezultati Klokana
Administrator / datum: 5. 6. 2018. 21:41

Stigli su rezultati Klokana – međunarodnog matematičkog natjecanja. Zadaci, rješenja i rang liste nalaze se na http://www.matematika.hr/klokan/2018/zadaci-rjesenja-rang-liste/

Naših 17 učenika koji su među 10 % najboljih dobili su i nagrade.

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Upute roditeljima za upis djece u prvi razred
Administrator / datum: 9. 3. 2018. 13:47

Školski obveznici u šk. god. 2018./2019. su djeca koja do 1.travnja 2018. navršavaju 6 godina života.

Komisija za upis imenovana je Rješenjem Gradskog ureda, a u skladu s Pravilnikom o upisu djece u prvi razred:

 • dr.Dubravka Krolo, školska liječnica
 • Biserka Brkljačić , mag.pedagogije
 • Ivana Sušac, mag.psihologije
 • Dunja Mukavec, prof. logoped
 • Dijana Ljubobratović , učiteljica
 • Sandra Milobar , prof.hrvatskog jezika

Prije upisa u prvi razred potrebno je obaviti:
–    zdravstveni pregled  djeteta: obavlja školska liječnica  u prostorijama DZ Sesvete– Ninska 10  Dogovor na broj telefona: 2007-294 (neparni datumi 08:00-12:00, parni datumi 14:00-18:00 sati)
–  procjenu pripremljenosti djeteta: obavljaju članovi Komisije u školi (dogovor na tel.2000 254 između 13,00 i 14,00 sati od 19.3.2018. )

 

Službeni upis:

14. i  15. lipnja 2018. od 9 do 18,00 sati i

16. lipnja 2018. od 9 do 11,00 sati
 

–    potrebno:

 • preslika rodnog lista , domovnice ili potvrda iz državne matice koja treba sadržavati ime i prezime; dan, mjesec i godinu rođenja , županiju, oib i jmbg djeteta
 • za učenike koji su se predbilježili za produženi boravak, potrebno je donijeti potvrde o zaposlenju za oba roditelja ili neki drugi dokument za koji roditelji smatraju da bi pomogao u ostvarenju njihovih prava ( potvrda CZSS ili slično )

Obavijest roditeljima vezano uz organizirani prijevoz učenika prvog razreda

 • popuniti zahtjev ZET-a ( pri upisu u pedagoškoj službi)
 • priložiti fotografiju 3x3,5 ( nova fotografija)
 • DOSTAVITI  RAČUNOVODSTVU u najkraćem roku
 • PRAVO na organizirani školski prijevoz imaju učenici s područja Sesvetska Selnica, donja Sesvetska Sela, naselje Blage Zadre

[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČKA NASTAVA (BEČ I INSTITUT RUĐER BOŠKOVIĆ)
Administrator / datum: 24. 5. 2018. 14:59

Učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz biologije ili kemije i oni koji sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima (eko-skupina, školska zadruga i prva pomoć)  prošli mjesec su imali priliku sudjelovati u dvije izvanučioničke nastave – posjetiti Beč i Institut Ruđer Bošković:

 

POSJET BEČU I ZOO-VRTU

U petak, 20.travnja, u pratnji učiteljica biologije i kemije, posjetili su austrijsku prijestolnicu – Beč. Vožnja je trajala dugo, ali se isplatilo. Šetnjom kroz uže središte grada upoznali smo glavne znamenitosti tog impresivnog carskog grada, a nakon malo slobodnog vremena i „bečke šnicle“ posjetili smo najstariji zoološki vrt u Europi – onaj u parku dvorca Schoenbrunn. Tamo je moguće u divnom ambijentu vidjeti životinje kojih u zagrebačkom zoo-vrtu nema, primjerice, žirafe, slonove, pande, brojne pingvine, letipse, nosoroga i druge. Tropska kuća, akvarij i prostor sa divnim velikim leptirima također su bili vrlo zanimljivi. Pred večer smo posjetili i neobičnu kuću poznatog bečkog arhitekta Hundertwassera. Dio razglednice u obliku fotografija pogledajte u galeriji.

Eko-skupina osmaša

 

OTVORENI DAN INSTITUTA „RUĐER BOŠKOVIĆ“

U subotu, 19.5.2018. grupica  šestaša i sedmaša, u pratnji  prof. Borisa Bakarića i Dubravke Karakaš  se uputila u posjet Institutu Ruđer Bošković. Zašto? Zato jer je taj dan Institut „Ruđer Bošković“ otvorio svoja vrata za  sve uzraste djece kako bi djeca na zanimljiv način spoznala što je znanost .  Ove godine je bila zadana tema „Baština znanosti“ Na ulasku smo dobili svoga vodiča. Odmah smo rekli da  nas najviše zanima  biologija i kemija pa smo krenuli od štanda na kojem smo isprobavali 3D olovke te VR naočale. U labosu smo mikroskopirali  zdrave stanice i  stanice tumora te ponovili građu stanice kao i molekule DNA. Naši ljubazni domaćini su  brinuli da ne budemo žedni i  gladni pa smo uživali u  vodi i grickalicama. Na sljedećoj postaji smo pogledali plesnu točku polaznika plesne škole Ane Maletić koja je bila uvod u  predavanje pod nazivom :“Rasplesani mozak“. Doznali smo što sve naše tijelo treba obaviti  za samo jedan pokret. Sljedeća radionica pod nazivom „ Biljna ljekarna“ nam je otkrila da se Aspirin radi od korijena vrbe, pokusom smo dokazali djelovanje  kiselina i lužina , isprobali smo  razne vrste čajeve, mirisali  raznovrsna eterična ulja. Prošetali smo Dolinom stabilnih jezgara. Atomske jezgre tvari koja nas okružuje nastale su vrlo davno, u središtu zvijezde. Ljudski pokušaji oponašanja prirode, u tom segmentu stari tek stotinjak godina, već su dali zapanjujući uvid u svijet atomskih jezgara blizu linije stabilnosti. Na primjeru neutronskog generatora nam je objašnjeno kako nastaju jezgre kemijskih elemenata i kako koristimo i mjerimo njihovu radioaktivnost ili stabilnost. I na kraju je uslijedila radionica: I to je kemija. Na ovom punktu smo uživali u kemijskim pokusima. Izgladnjeli i umorni napustili smo Institut Ruđer Bošković, ali prije samog povratka kući navratili smo u Mc Donalds  gdje smo se  počastili i malo odmorili.

FOTOGRAFIJE


[OPŠIRNIJE]Posjet udruge volontera "Smiješak"
Administrator / datum: 23. 5. 2018. 08:21

Naša škola je ugostila udrugu volontera Smiješak za sve, koja je provela projekt Dekica za snove. Njime se potiče čitanje kod djece, i to na zelenim površinama. Učenici 1. i 2.razreda su, na školskom dvorištu, proveli vrijeme s volonterima, koji su im čitali priče. Među njima su bili i glumica Vanja Matujec i glumac Alen Šalinović, koji su vrlo živopisno čitali poeziju za djecu. Učenici su uživali, te su  pozvali "tete pričalice"  da dođu ponovno u goste! Fotografije su uspomena na lijepo provedeni dan!


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava četvrtih razreda
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 11:16

U petak, 27. travnja 4. razredi su išli na izvanučioničnu nastavu u Zagreb. Do Zagreba smo putovali autobusom. Prvo smo išli u DHMZ. Tamo smo naučili mnogo o zanimljivom prognoziranju vremena. Čuli smo i kako zvuči snimanje prognoze za radio uživo. Vidjeli smo i mnogo uređaja za prognoziranje. Bilo nam je zanimljivo promatrati satelitske snimke. Zatim smo išli u Prirodoslovni muzej. Tamo je bilo mnogo veličanstvenih prepariranih životinja. Naučili smo puno toga o prirodi. Nismo znali da je životinjsko carstvo tako zanimljivo. Vidjeli smo i šarene minerale. Odmorili smo se u zelenom parku Grič. Krenuli smo u Botanički vrt. Tamo je bilo širokih lopoča, visokog cvijeća i malih listova. Uživali smo u miru i ljepoti prirode. Također smo vidjeli mnogo egzotičnih biljaka i jezero s ribicama i kornjačama.

Fran Đurkan, 4.A

Fotografije


[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI 2018.
Administrator / datum: 15. 5. 2018. 11:25

22.državno natjecanje iz prve pomoći je održano u Vinkovcima 12.5. 2018.g. Naši domaćini OŠ I.G.Kovačića su nas lijepo primili u svoje goste, organizirali natjecanje, upoznavanje grada Vinkovaca, bakljadu i koncert. Ekipa prve pomoći OŠ Sesvete je u konkurenciji 10 ekipa podmlatka osvojila 2. mjesto. Naše curke Marija Lara, Maja, Marina, Lucija, Marta i Iva su sjajno odradile sva radilišta na natjecanju. Pisale su testove iz poznavanja povijesti Crvenog križa i prve pomoći te pokazale vještine u pružanju prve pomoći ozlijeđenim osobama  na 3 radilišta. Za ovaj uspjeh moramo zahvaliti svima koji su nam redovito pomagali u pripremama. Našim osmašicama koje su prošle godine bile natjecateljice, Luki Mateju i Dominiku-najvjernijim manekenima, volonterima CK Zagreb koji su se uvijek odazvali i ispravljali naše pogreške. Posebno hvala Nikolini i Silviji. Hvala učiteljima koji su imali razumijevanja za naše pripreme kao i roditeljima koji su dozvoljavali dulji ostanak u školi. Zadovoljni smo i ponosni na naš uspjeh jer smo zajedno s 5.gimnazijom koja je osvojila 1. mjesto u konkurenciji mladih, odlično predstavili svoj grad i svoje škole.

Mentor ekipe: Dubravka Karakaš

       


[OPŠIRNIJE]Petaši na Krku
Administrator / datum: 14. 5. 2018. 10:45

Oblačno jutro dočekalo nas je pred školom, no krenuli smo veseli prema Krku jer more uvijek privlači i zove.

U autobusu je odmah nastala prava izletnička atmosfera. Približavajući se Gorskom kotaru, veselje je splasnulo jer je počela kiša, oblaci su sjeli nad šumu i prekrili je mekanom sjenom. Pretraživali smo sve vremenske prognoze i tražili utjehu u onoj koja je predviđala sunce. I onda je pogled na more donio sunce, toplinu i vedrinu. Naša prva stanica bila je špilja Biserujka. Legenda kaže da su u njoj gusari skrivali svoje blago pa je tako i dobila ime po biseru, skupocjenom daru mora. A na more smo se otisnuli prema slikovitom otočiću Košljunu koji je šumski rezervat prirode i spomenik kulture. Franjevački samostan mjesto je stoljetne povijesti nad čijim ulazom stoji natpis " Mir i dobro" koje su i nama poželjeli. Kapelice i Etnografski muzej svjedoče o davnim vremenima, a trag je ovdje ostavila i plemenitaška obitelj Frankopan. Nakon razgleda Košljuna i  uzbudljive vožnje brodom, krenuli smo put Jurandvora kako bismo u crkvi svete Lucije razgledali Baščansku ploču, biser hrvatske pisane povijesti, i saznali više o vremenu u kojem je nastala te njezinoj posebnosti. Ugođaj je bio neopisiv, stara crkvica koja vjekovima stoji i čuva hrvatsko blago – glagoljsko pismo naših predaka. Sunce nas je i dalje pratilo na rivi u Baškoj i na igralištu gdje smo potrošili zadnje atome svoje snage. Vratili smo se u dobrom raspoloženju s lijepim sjećanjima  na zajedničko druženje.FOTOGRAFIJE

Petaši i njihovi razrednici


[OPŠIRNIJE]Dojdi osmaš, Zagreb te zove!
Administrator / datum: 7. 5. 2018. 12:45
Gradski ured za obrazovanje i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Dojdi osmaš, Zagreb, te zove!” koja će se održati u petak, 11. svibnja 2018. godine na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u vremenu od 10,00 do 16.00 sat.

Cilj ove manifestacije jest predstavljanje obrazovnih programa srednjih škola u Gradu Zagrebu učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima kako bi im se olakšalo donošenje odluke o izboru odgovarajuće škole i nastavku obrazovanja.

Više na linku: 
 
https://www.zagreb.info/aktualno/zg/dojdi-osmas-zagreb-te-zove-buducim-srednjoskolcima-ce-se-predstaviti-cak-80-skola/127264

[OPŠIRNIJE]Završena MAT liga
Administrator / datum: 3. 5. 2018. 14:33

2.5.2018. održano je posljednje  4. ljetno kolo MAT lige i naša ekipa je u ukupnom poretku na kraju ovog ekipnog natjecanja iz matematike na sjajnom 4. mjestu od 95 ekipa viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Čestitke našim predstavnicima: Idi Sabolić 5.r, Antunu Kasalu 6.r, Grguru Lučiću 7.r i Davidu Ferinu i Petru Kapecu 8.r.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O ODLAGANJU OTPADNOG ULJA IZ KUĆANSTAVA
Administrator / datum: 2. 5. 2018. 14:46

U srijedu, 18. travnja, našu školu su posjetili stručnjaci suradnici iz „Agroproteinke“ i „INA“-e kako bi nam održali eko-predavanje o sakupljanju i iskorištavanju otpadnog materijala, osobito  otpadnog ulja iz naših kućanstava. Masti i ulja su tema nastave kemije u 8. razredu, a sakupljanje i oporaba raznog iskoristivog materijala je ekološki prihvatljiv i obnovljiv izvor energije i način očuvanja našeg okoliša, stoga i tema koju su obradili i učenici 6. razreda u nastavi prirode.

U danima kad se bližilo obilježavanje Dana planeta Zemlje i Dana škole, vrijeme za ovu temu iz građanskog i ekološkog odgoja odvojili su školski ekolozi i predsjednici sedmih i osmih razreda. Predavači su bili oduševljeni suradnjom. Svaki sudionik je dobio simboličan poklon – slikovnicu i lijevak prilagođen pretakanju otpadnog ulja (koje smo iskoristili za pečenje i prženje hrane) u plastičnu bocu. Tako napunjenu bocu možemo predati djelatniku INA-e na benzinskoj postaji blizu raskrižja Zagrebačke i Bistričke ceste (preko puta „tri kioska“)! Otpadno ulje iskoristit će se za proizvodu biogoriva!

  


[OPŠIRNIJE]Izvanučionička nastava drugih razreda
Administrator / datum: 1. 5. 2018. 10:02
Drugi razredi su 25.4.2018., bili na izvanučioničkoj nastavi OBILAZAK PROMETNICA. Prekrasan dan proveli smo u obilasku i upoznavanju autobusnog kolodvora, zraćne luke i željezničkog kolodvora. Saznali smo mnogo zanimljivih stvari, a kako nam je bilo možete pogledati i sami na fotografijama....
 
 

[OPŠIRNIJE]Posjet osmaša obrtničkom sajmu
Administrator / datum: 27. 4. 2018. 14:01

U srijedu, 25.4. dio osmaša u pratnji pedagogice i psihologice posjetio je Zagrebački obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu. Razgovarali smo sa srednjoškolcima strukovnih i obrtničkih škola i oni su nam pokazivali što rade. Mogli smo svašta isprobati: upravljali smo bagerom, penjali se na kamion, limarili, programirali, editirali, uređivali nokte i frizure, kušali slastice, gledali kako rade budući keramičari, stolari, elektroničari, krojači, pismoslikari, soboslikari, koktel majstori... Osvojli smo i neke nagrade. Preporučamo svima, osobito zainteresiranima za upis strukovnih i obrtničkih škola.

Fotografije


[OPŠIRNIJE]Priče za laku noć
Administrator / datum: 24. 4. 2018. 15:51

Priče za laku noć - održale su se povodom Dana škole, kojim smo obilježili i Dan knjige. Stariji učenici su čitali mlađim učenicima.... čitali smo i na stranim jezicima. Glumili smo bajke pomoću lutki. Učenike smo okrijepili toplim napitkom i grickalicama. Svidjelo im se i raduju se ponovnom čitanju bajki.

Sve smo obilježili i fotografijama.


[OPŠIRNIJE]Dan planete Zemlje u OŠ Sesvete
Administrator / datum: 20. 4. 2018. 22:07

Fotografije govore više od riječi...


[OPŠIRNIJE]POZIVNICA - DAN ŠKOLE
Administrator / datum: 19. 4. 2018. 10:53

Zadovoljstvo i čast nam je pozvati Vas na

svečanu akademiju povodom

 Dana škole

23. travnja 2018. godine u 17.00 sati  

u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete

 

         Pridružiti nam se možete i na nekom od  događanja (s temom knjige):

          -  sportskim igrama  od 8.30 h

          -  dnevnim radionicama, izložbama, pričaonicama, druženjima

                       s književnicima i izdavačima od 10.00 do 16.00 h

 • večernjim susretima uz mitove, putopise, priče za laku noć

 uz glazbu i svijeće od 19.00 do 21.00 h

 

                   I sve to uz sudjelovanje  učenika Glazbene škole Zlatka Grgoševića

                         Učenici i djelatnici OŠ  Sesvete

Pod opširnije - informirajte se o rasporedu događanja, kao i o rasporedu vožnje autobusa za taj dan.


[OPŠIRNIJE]59. Državno natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 16. 4. 2018. 22:49

Od 12. – 14.4.2018. u Poreču se održavalo 59. Državno natjecanje iz matematike učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Našu školu je predstavljao Grgur Lučić, učenik 7.r u pratnji mentorice Sandre Ježić, prof. Od 22 učenika sedmaša iz svih krajeva Hrvatske, najboljih matematičara u svojoj generaciji, Grgur je zauzeo vrlo dobro 14.mjesto. Koliko je teško postići ovako nešto govori i podatak da je Grgur drugi učenik naše škole koji se uspio plasirati na tako visoki nivo natjecanja, a po godinama najmlađi. (2006. godine je to uspjelo jednom našem osmašu). Dakle, u dugoj povijesti naše škole samo su dvojica učenika sudjelovala na državnim natjecanjima iz matematike.

BRAVO!!!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI
Administrator / datum: 16. 4. 2018. 22:32

Ekipu prve pomoći čine učenici 7. razreda. Tijekom školske godine, 2 sata tjedno, učenici uvježbavaju vještine i znanja o pružanju prve pomoći ozlijeđenoj osobi. U školskoj godini 2017./ 2018. Ekipa prve pomoći OŠ Sesvete je osvojila je 1.mjesto na županijskom natjecanju, koje je održano 14.travnja u OŠ „Grigora Viteza“, Zagreb. Ovim uspjehom smo stekli pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati 12.5. 2018. u Vinkovcima. Naše fotografije s natjecanja, pogledajte ovdje.

Hvala našim vjernim manekenima kao i osmašicama koje su u svoje slobodno vrijeme vježbale s nama. Hvala Silviji i Nikolini na sugestijama kojima su ispravljale naše pogreške. Pred nama je još puno sati rada, ali se veselimo državnom natjecanju.

Mentor: Dubravka Karakaš


[OPŠIRNIJE]PRESADNICE („FLANCI“) ŠKOLSKIH EKOLOGA
Administrator / datum: 13. 4. 2018. 20:20

Dragi učenici, roditelji, bake i djedovi, školski djelatnici i susjedi....

Prije 2 mjeseca su školski ekolozi za vas posijali i brižnim rukama njegovali nekoliko vrsta biljaka koje su, malo po malo, postale spremne da pronađu nove vlasnike!

Nudimo organski uzgojene presadnice rajčice, paprike, krastavca, kupusa, cvjetače, špinata, lubenice, začinskog bilja i cvijeća.

Presadnice nisu poput onih koje uzgajaju u staklenicima i plastenicima, ali će u vašim vrtovima, na balkonima ili prozorskoj klupčici sigurno još bolje napredovati.

Za simboličnu naknadu možete ih nabaviti u školskom holu od ponedjeljka, 23.travnja, kada naša škola obilježava svoj dan!

Na fotografijama pogledajte kako smo radili!


[OPŠIRNIJE]USKRŠNJA ČESTITKA GLAZBENE ŠKOLE ZLATKA GRGOŠEVIĆA
Administrator / datum: 28. 3. 2018. 09:18

Jučer navečer (utorak, 27.3.) nam se iz potkrovlja naše zajedničke zgrade spustila prekrasna glazbena čestitka.

Daroviti učenici i profesori Glazbene škole Zlatka Grgoševića poklonili su nam uskršnji koncert, dar iz duše za naše duše. Uživali smo se ugođaju koji su nam pružile instrumentalne izvedbe naših zajedničkih učenika i prijatelja,  prepustili smo se predblagdanskom glazbenom ozračju u okrilju naše Škole, ponosno prepoznali talente i trud koji rastu unutar našeg zajedničkog prostora.

Svima, učenicima, roditeljima, djelatnicima naših Škola, odaslali smo zajedničku uskršnju poruku : da uskrsnu sve najveće i najbolje ljudske vrijednosti, da svim svojim bližnjima pružimo ruke nade, vjere, ljubavi, povjerenja, snage….da dobro prevlada sve, da hrabro krećemo dalje…

Hvala Vam, dragi prijatelji iz Glazbene škole, što ste nam glazbom sve to poručili….. Sretan Uskrs!

Fotografije možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Održan Klokan
Administrator / datum: 23. 3. 2018. 18:59

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 22.3.2018. u 12:30 sati po 20. put održalo se Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica“ i na njemu je sudjelovalo i 133 učenika od 2. – 8. razreda naše škole.

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto igre - natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelice (2.r) i Leptirići (3.r) i rješava se 60 min, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine Ecolier (4. i 5.r), Benjamin (6. i 7.r) i Cadet (8.r) koje rješavaju zadatke 75 min.

Rješenja zadataka bit će objavljena od 20.4.2018. na http://www.matematika.hr/klokan/2018/

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2.5.2018. na istim mrežnim stranicama, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, profesorice Sandre Ježić.


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA NAMIRNICA
Administrator / datum: 22. 3. 2018. 17:51

Dragi roditelji,
U ovo korizmeno vrijeme, vrijeme nade, uskrsne radosti i mira, želimo vas zamoliti, da pred ovaj veliki blagdan uskrsnuća Kristova otvorite svoja srca
i svojim darom kroz namirnice pomognete siromašne obitelji za koje skrbi župni Caritas. Neka Vaš dar bude izraz ljubavi i želje, da kroz odricanje i
darivanje potrebitih u korizmi, osjetite duboko dioništvo u trpljenju siromašnih.
Namirnice ćemo skupljati prema slijedećem rasporedu:
1. razredi: riža
2. razredi: paštete (ili konzervirana jela)
4. razredi: gelovi za tuširanje ili šamponi
5. razredi: kava ili čaj
6. razredi: brašno ili tjestenina
7. razredi: ulje

Namirnice će se prikupljati do utorka 27.3.2018.
Unaprijed hvala!


Humanitarni tim


[OPŠIRNIJE]OPĆINSKO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI- 2018.
Administrator / datum: 12. 3. 2018. 10:11

U subotu, 10.3.2018. održano je općinsko natjecanje iz znanja i vještina pružanja prve pomoći .

Natjecanje je održano u OŠ Luka, s početkom u 10 sati. Okupile smo se u centru Sesveta i pune  pozitivne energije, velikih očekivanja  krenuli prema mjestu natjecanja.  Šaljemo vam par fotkica, da bar malo osjetite atmosferu naših natjecanja. Natjecalo se 11 ekipa iz 11 OŠ područja Sesveta i Dubrave. Trudile smo se u vještinama pružanja prve pomoći na 2 radilišta, pisale smo  1 test iz prve pomoći i  3 testa iz poznavanja povijesti Crvenog križa. Na kraju, naša ekipa je osvojila 1. mjesto.

Hvala svima(osmašicama i sedmašima )  koji  su strpljivo glumili manekene i tako nam pomagali u vježbanju. Hvala Nikolini Brešić, volonterki  CK-a, bivšoj učenici naše škole koja nas je svojim savjetima  usmjeravala.

Slijedi nam gradsko natjecanje  14.4. 2018. godine. Do tada ćemo vrijedno vježbati kako bismo na natjecanju ostvarili što bolji rezultat.

Naši domaćini, OŠ Luka nas je lijepo ugostila i dobro organizirala natjecanje.

I na kraju, ekipa prve pomoći OŠ Sesvete: Marija  Lara Pohižek ( vođa ekipe), Marta Zega, Maja Kušeković, Lucija Rako, Marina Ravlić, Iva Miličević  i mentor ekipe: Dubravka Karakaš, prof.

Ekipa  prve pomoći OŠ Sesvete

Fotografije možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Oralna higijena u prvom razredu
Administrator / datum: 17. 3. 2018. 13:54

Prvi razredi su imali predavanje o oralnoj higijeni. Ponovili smo koja hrana steti zubima,a koja je dobra. Na modelu sa zubima,svako dijete je pokazalo kako moramo prati zube.

Bilo je i onih koji nisu nikada imali karijes! Bravo za njih!

Sve smo zabilježili i fotografijama koje se nalaze pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]WMD
Administrator / datum: 14. 3. 2018. 08:10

Ove godine  učenici četvrtih i osmih razreda obilježili su Svjetski dan matematike on-line matematičkim natjecanjem u srijedu, 7. ožujka. Natjecanje se odvijalo na Live Mathletics platformi. Učenici su rješavali numeričke i problemske zadatake napisane na engleskom jeziku.

Najuspješnija i najupornija „četvrtašica“ bila je Helena Pušić iz 4.b razreda koja je osvojila 6 430 bodova. Najustrajniji i najuspješniji natjecatelj bio je Daniel Stjepić iz 8. b razreda sa osvojenih 13 270 bodova.

Natjecanje se odvijalo pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Rješavanjem zadataka učenici su dali svoj skromni doprinos. Ukupno je sudjelovalo 48 učenika i svi zajedno su osvojili preko 130 000 bodova.

            Čestitam svim natjecateljima i veselim se sljedećem natjecanju!

Andreja Ptiček, prof. mat. i fiz.

Fotografije su pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]XXV. Županijsko natjecanje iz matematike
Administrator / datum: 14. 3. 2018. 08:19
Naši učenici Ida Sabolić 5.r, Mislav Gelo 5.r i Grgur Lučić 7.r s mentoricom Sandrom Ježić predstavljali su našu školu na 25. Županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo 28.2.2018.  u OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu.
Postigli su odlične rezultate: Grgur 4.mjesto, Ida 11.mjesto, a Mislav 14.mjesto. 

[OPŠIRNIJE]DRUŽENJE OSMAŠA SA TEHNIKOM I TESLOM
Administrator / datum: 9. 3. 2018. 11:04

Osmaši su u utorak, 6.ožujka, imali zanimljiv nastavni dan jer je održan u dva zagrebačka muzeja –Tehničkom muzeju i Meštrovićevom paviljonu.

Tehnički muzej je zaista bio impresivan. Iako je u tom prostoru bilo vrlo hladno, vodiči su nam na vrlo humorističan način pokazali razna tehnička rješenja transformacije energije kroz povijest, prometna sredstva, potragu za rudnim blagom u muzejskom rudniku, a osobito su atraktivni bili Teslini pokusi sa okretnim magnetskim poljem, bežičnim prijenosom elekromagnetskih titraja, visokofrekventnim transformatorima ... U nekim pokusima smo i aktivno sudjelovali. Uživali smo i promatrajući zvjezdano nebo na znanstveniji način zahvaljujući posebnom projektoru muzejskog planetarija

Nakon grijanja i okrepe u McDonaldsu, posjetili smo popularnu multimedijsku izložbu „Nikola Tesla – Mind from the future“ u Meštrovićevom paviljonu. U tom zanimljivom spoju znanosti i umjetnosti, Teslin je život i um prikazan kroz pet faza – prostora koristeći neke Tesline osobne stvari, filmove, interaktivnu „touch“video umjetnost, audio sadržaje, animacije i tehničke inovacije.

Mali dio atmosfere pogledajte u galeriji fotografija.


[OPŠIRNIJE]Proljetno kolo MAT lige
Administrator / datum: 8. 3. 2018. 13:54

U 3. kolu MAT lige – ekipnom natjecanju iz matematike, održanom 7.3.2018., ekipa naše škole u sastavu: Ida Sabolić 5.r, Antun Kasalo 6.r, Grgur Lučić 7.r i David Ferin 8.r još je malo poboljšala svoj plasman. U ovom kolu su na 4. mjestu od 76 ekipa viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske. U ukupnom poretku za sva 3 do sada održana kola naša ekipa je na 3. mjestu! Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Odluka o odabiru ponuditelja (broj poziva 1/2018)
Administrator / datum: 8. 3. 2018. 13:42


[OPŠIRNIJE]Goranovo proljeće
Administrator / datum: 5. 3. 2018. 12:46

Ove smo godine sudjelovali na natječaju za mlade pjesnike Goranovo proljeće 2018.

Pjesničku zbirku pod naslovom "Kad razmišljam" , učenice 7.d razreda Marte Zege , posebno su istaknuli i pohvalili članovi izbornog povjerenstva ove značajne pjesničke manifestacije.

Uživjte zato s Martom u tišini...

                                                    Sandra Milobar,prof.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje mladih tehničara
Administrator / datum: 5. 3. 2018. 10:58
Održano je Školsko i Županijsko natjecanje iz tehničke kulture. 
Na školskom natjecanju sudjelovalo je sedamnaest učenika. Na Županijskom natjecanju sudjelovalo je troje učenika.
Učenica 6. c razreda L. R. sudjelovala je u kategoriji fotografije i osvojila četvrto mjesto.
Učenik 5. a razreda M. B.  u kategoriji maketarstva i modelarstva  i
učenica 8. a razreda S. Z. u kategoriji elektronika,  u prvoj trećini su rang liste .

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE - ŠKOLSKE ODORE
Administrator / datum: 23. 2. 2018. 15:32

Gradski ured za obrazovanje nastavlja s programskim aktivnostima uvođenja školskog kodeksa odijevanja odnosno nošenja školskih odora u osnovnim školama Grada Zagreba, u školskoj godini 2018.-19.

Nastavak Provedbe ovog Programa predviđa izradu i nabavu školske odore koja se sastoji od dvije polo-majice kratkih rukava, jedne polo-majice dugih rukava, pripadajuće jakne (hoodice) tamnoplave boje i jednog para obuće (bijele startasice). Svaka škola koja je u prethodnoj školskoj godini  odabrala školsku odoru, može za svakog učenika naručiti novi komplet identične odore u potrebnoj veličini.

Molimo roditelje da, ukoliko su suglasni s nabavom odjeće i obuće za njihovo dijete,  dopis koji su im razrednici uputili, vrate potpisan,  do 26.2.2018.

                                                                                                                      Ravnateljica:

                                                                                                 Katica Sesjak


[OPŠIRNIJE]POPIS ODABRANIH PONUDA
Administrator / datum: 22. 2. 2018. 13:59

OSNOVNA ŠKOLA SESVETE

KLASA: 621-02/18-01/01    

URBROJ: 251-230-18-03 

 

POPIS ODABRANIH PONUDA

ZA VIŠEDNEVNU IZVANUČIONIČKU NASTAVU ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

KOJE ĆE BITI PREDSTAVLJENE RODITELJIMA

 

Nakon razmatranja prispjelih ponuda (7 ponuditelja) Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za višednevnu izvanučioničku nastavu je na sastanku dana 19. veljače 2018. godine izabralo 3 ponude koje će biti predstavljene roditeljima (abecednim redom):

 • Obord d.o.o.
 • Punim jedrima j.d.o.o.
 • Spektar putovanja d.o.o.

Popis se objavljuje na internetskoj stranici Osnovne škole Sesvete.

U Sesvetama, 20. veljače 2018. godine

                                                                                  Ravnateljica:

                                                                                  Katica Sesjak, prof.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI PROJEKT- JELOVNIK MOG RAZREDNOG ODJELA
Administrator / datum: 19. 2. 2018. 20:04

    Da bismo bili zdravi, trebamo zdravo jesti. Ponekad zdrava hrana i  nije ona koju bismo rado pojeli, zato smo ove školske godine  u osmišljavaje jelovnika uključili i vas učenike, vase roditelje i razrednike kako biste jeli zdravo, kvalitetno i fino. 

Završile su sve pripremne aktivnosti  projekta Jelovnik mog razrednog odjela. Na sastanku Povjerenstva za provedbu projekta temeljito su proučeni predloženi jelovnici 15 prijavljenih razrednih odjela, kako bi se odabrali oni koji će se pripremati za sve učenike tijekom sljedećih mjeseci (jedan tjedan u svakom mjesecu). Pri odabiru se vodilo računa o primjeni kriterija natječaja, maštovitosti i prijedlozima zdrave prehrane, ali i mogućnostima kvalitetne pripreme pojedinih obroka u našoj školskoj kuhinji. Sve razredne odjele pohvaljujemo na uloženom trudu, a sljedeće godine ćemo nastaviti s projektom. Povjerenstvo je odlučilo da su najkvalitetniji jelovnici sljedećih razrednih odjela: 4.d, 6.a, 6.d i 8.b, a jedan tjedan će se obroci pripremati za učenike produženog boravka prema jelovniku 5.a. Odabrani razredni odjeli bit će nagrađeni, a vi, nadamo se, zadovoljni. S pripremom obroka prema predloženim jelovnicima 4.b i 5.a počinjemo 26. 2. 2018.

                           U slast!

                                       Povjerenstvo projekta


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u našoj školi
Administrator / datum: 17. 2. 2018. 21:01

Povodom Valentinova u našoj je školi, kao i svake godine, organiziran ples za sedmaše i osmaše.

Ples se održao u četvrtak, 15. veljače, u večernjim satima, i to u školskom holu koji je bio ukrašen prigodnim ukrasima. Za razliku od prijašnjih godina, glazbu je puštao DJ. Pjesme su bile odlične, a plesači glasni i dobro raspoloženi. Atmosfera se osobito zahuktala pred kraj, kada su pušteni baloni sa galerije. Baloni su pucali, ali vjerujemo da su ljudska srca diljem svijeta ostala čitava na dan pun ljubavi! Kako nam je bilo, pogledajte ovdje.


Ani Ivančić


[OPŠIRNIJE]IZVANUČIONIČNA NASTAVA 8.r VUKOVAR
Administrator / datum: 17. 2. 2018. 20:44

U petak, 9.2.2018. krenuli smo na dvodnevnu izvanučioničnu nastavu u
Vukovar koja je bila u organizaciji MZO-a u sklopu projekta „Posjet učenika
osmih razreda u Vukovar“. U ovom terminu sudjelovalo je ukupno 87 učenika i
7 pratitelja naše škole uz OŠ Borovje, OŠ Sesvetski Kraljevec i OŠ Stubičke
Toplice. Smjestili smo se u hostelu Dubrovnik gdje su se održala predavanja o Domovinskom ratu kao i obilazak vojarne. Prvi dan organiziran je i posjet
Muzeju vučedolske kulture i Gradskom muzeju Vukovar u dvorcu Eltz. Naše
slobodno vrijeme iskoristili smo za predivnu vožnju Dunavom električnim
turističkim brodom „Bajadera“, a u večernjim satima imali smo i disko-večer u
kojem smo uživali s profesorima. Također smo predali humanitarnu pomoć u
socijalnu samoposlugu u Vukovaru.
Drugi dan ujutro oko 8 h odjavili smo se iz hostela i krenuli putevima
kojima su tih godina hodali iscrpljeni vukovarci: Spomen dom hrvatskih
branitelja na Trpinskoj cesti, Kukuruzni put - put spasa, memorijalno groblje
žrtava Domovinskog rata, masovnu grobnicu Ovčara i Vukovarsku bolnicu. Taj
posjet probudio je u nama osjećaj tuge i nemira. Bilo je teško slušati i vidjeti što
je sve Vukovar prošao u Domovinskom ratu. Nakon toga je, u dvorani uz rodnu
kuću nobelovca Lavoslava Ružičke, održana Škola mira i kviz. Pred kraj kviza su
svi sudionici zajedno otpjevali stihove pjesme „Lijepa li si“ uz podignutu
hrvatsku zastavu. Poslije smo se uputili u Zagreb.
Lijep je osjećaj znati da je još jedna generacija naše škole prolazila
Vukovarom u znak sjećanja na „grad heroj“.

Marta Mandurić, 8.d

Fotografije možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE IZ LIKOVNE KULTURE 2018.
Administrator / datum: 15. 2. 2018. 21:08

Tema – poticaj za LIK 2018. ,,Mitovi i legende“

Podtema – Čudesni svijet mitskih bića

Na ovogodišnjem školskom natjecanju iz likovne kulture sudjelovali su učenici šestih razreda.

Zadatak : Linijski istanjena masa

Likovna tehnika/kiparska tehnika : metalna žica(aluminijska i bakrena) i kombinacija uz mogućnost spajanja s konopom prirodne boje

Ključni pojmovi : linijski istanjena masa, materijalizacija crta,kompozicija,kontrast, plastička tekstura,faktura(kiparski rukopis)

Nastavno područje : trodimenzionalno oblikovanje/3D/skulptura

Više pročitajte pod opširnije, a fotografije radova pogledajte u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Poštovani roditelji,
Administrator / datum: 8. 2. 2018. 09:23

Po preporuci Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavljujemo brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“, koja se nalazi u pdf-formatu pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz geografije
Administrator / datum: 1. 2. 2018. 18:58
I ove godine učenici i učenice su mogli pokazati svoj natjecateljski duh i znanje iz geografije. Naime, 1. veljače 2018., u blagovaoni naše škole održano je Školsko natjecanje iz geografije. Sudjelovalo je mnogo učenika kojima nije problem odvojiti vrijeme za otkrivanje tajni zemljovida. Pomoću njih mogu proputovati cijeli svijet i otkriti njegove najudaljenije kutke.
Najuspješniji će proći na županijsku razinu, ali valja napomenuti i onu poznatu izreku: važno je sudjelovati, a ne i pobijediti. Uglavnom, držimo palčeve svima koji čekaju rezultate testova i želimo puno sreće onima koji će nas predstavljati na županijskom natjecanju. 
Fotografije pogledajte pod opširnije.

[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo na Lidranu
Administrator / datum: 26. 1. 2018. 10:27

Dana, 25.01.2018., naša škola OŠ Sesvete  je sudjelovala na Lidranu s dva skupna scenska nastupa, i oba idu dalje, na Županijsku smotru Lidrana. Mentor Boris Bakarić je s 8.r., u predstavi Drugačije je cool, napravljenoj prema tekstu učenice, koja je i nastupala u predstavi, pokazao da je normalno biti drugačiji od ostalih. A učenici 1.d, metorice Nataše Peunić, s predstavom Svaki problem ima rješenje, dokazuju da plakanje nije nikad riješilo problem, već  se treba potruditi naći rješenje. Želite li saznati nešto više o predstvama, možete ih doći pogledati i bodriti glumce na Županijskoj smotri, koja će se održati u Kazalištu Vidra, u razdoblju od 12.02. do 16.02.2018.

Pod opširnije, možete pogledati i fotografije našeg nastupa.


[OPŠIRNIJE]SLUŽBENI REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ MATEMATIKE
Administrator / datum: 25. 1. 2018. 16:25

Pod „opširnije“, u privitku, nalaze se službeni rezultati školskog natjecanja.

Zahvaljujemo svim učenicima koji su sudjelovali, kao i njihovim mentorima, a nagrađenima čestitamo.


[OPŠIRNIJE]NESLUŽBENI REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ MATEMATIKE
Administrator / datum: 25. 1. 2018. 15:16

U privitku pod "opširnije" možete vidjeti neslužbene rezultate školskog natjecanja iz matematike održanog 25.1.2018. u pdf formatu. U tablici su prikazana osvojena mjesta, zaporke, bodovi po zadacima, kao i ukupno ostvareni bodovi.

Službene rezultate očekujemo uskoro nakon zaprimanja pisanih žalbi i rješavanja istih...


[OPŠIRNIJE]Počelo je, počelo
Administrator / datum: 25. 1. 2018. 10:14

Još jednog zimskog jutra u našoj su se školi okupili najbolji mladi matematičari na međuškolskom natjecanju iz matematike.

Prigodni program za sve prisutne pripremili su učenici nama susjedne glazbene škole i lijepim zvucima pozvali  natjecatelje na nove izazove.

Iako su mnogi natjecatelji imali tremu, potvrdili su da vole matematiku, da su puno vježbali i da očekuju dobre rezultate.

FOTOGRAFIJE

Intervjue s natjecateljima objavit ćemo naknadno...

 

Mali novinari


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ MATEMATIKE
Administrator / datum: 24. 1. 2018. 09:36

U četvrtak, 25. siječnja 2018. naša škola je domaćin međuškolskog natjecanja iz matematike za škole s područja Sesveta i Donje Dubrave.

Taj dan je, prema Kalendaru Škole, nenastavni dan za učenike naše škole.

Za učenike produženog boravka bit će organizirano dežurstvo učiteljica .

Svim natjecateljima želimo ugodan boravak u našoj školi

i puno uspjeha u rješavanju zadataka!

Pod opširnije, nalazi se vremenik natjecanja


[OPŠIRNIJE]Zahvala našoj školi
Administrator / datum: 18. 1. 2018. 20:10


[OPŠIRNIJE]Mali podsjetnik
Administrator / datum: 10. 1. 2018. 12:59

Dragi učenici i roditelji,

došlo je vrijeme da se nakon odmora vratimo u školske klupe. Nastava u drugom obrazovnom razdoblju počinje prema redovnom rasporedu, i to neparni razredi u jutarnjem turnusu, a parni razredi u popodnevnom.

Želimo vam uspješan ostatak školske godine.


[OPŠIRNIJE]ADVENT U OŠ SESVETE
Administrator / datum: 17. 12. 2017. 22:03

Bravo, bravo, bravo….Badelovci!
I hvala svima: učenicima, učiteljicama i učiteljima, svim djelatnicima i roditeljima OŠ Sesvete!
U četvrtak i petak (14. i 15. 12.2017), ushićeni i ponosni, doživjeli smo vrhunac polugodišnjeg rada
kroz učiteljsku kvalitetu, maštovitost, raznolikost i veselje u obrazovanju i odgajanju, suradništvo
škole i roditelja te naročito visoko motivirano i pristojno sudjelovanje svih naših učenika...

Detaljnije o tome što smo radili, pročitajte pod opširnije, a sve je popraćeno i fotografijama u fotogaleriji...

 


[OPŠIRNIJE]Sportski uspjesi naših učenica
Administrator / datum: 19. 12. 2017. 19:31

U taekwondo klubu Orion trenira preko 120 djece, a među njima su i djeca iz 4.a  razreda: Leonila Bošnjak, Stela Spajić, Dorian Kreber i Fran Đurkan.

Dorian i Fran su uzorni sportaši, redoviti na treninzima koji za sada rekreativno treniraju, dok su Leonila i Stela među naše 3 najbolje natjecateljice u uzrastu mlađih kadetkinja.Leonila i Stela redovito osvajaju medalje gotovo na svakom turniru na koji odu, a tako su se i sa posljednjeg turnira Vukovar Open obje vratile sa zlatnim medaljama dok je Leonila uz to proglašena i najboljom mlađom kadetkinjom cijeloga turnira.

 

Pod opširnije, nalazi se nekoliko slika sa Vukovar Open-a.


[OPŠIRNIJE]Održana Večer matematike
Sandra Ježić / datum: 9. 12. 2017. 17:24

7.12.2017. u projektu Večer matematike u našoj školi sudjelovalo je 139 učenika i odraslih osoba u pratnji (mame, tate, djed, sestra,...). Učenici od 4. do 8. razreda su se opet dobro zabavili uz zanimljive aktivnosti u radnim centrima koje su im pripremili njihovi profesori matematike, poslale su nam ih autorice projekta, profesorice I. Katalenac i T. Soucie, a pod pokroviteljstvom HMD-a i MZOŠ-a. Pridružile su nam se i ravnateljica, pedagoginja i učiteljice 4.razreda. Kako nam je bilo -  pogledajte fotografije.

Pod opširnije se nalazi članak o samom događanju Novinarske skupine naše škole.


[OPŠIRNIJE]MAT liga - zimsko kolo
Sandra Ježić / datum: 8. 12. 2017. 19:58

Ekipa koju čine Ida Sabolić, 5.r, Antun Kasalo 6.r, Grgur Lučić 7.r i Petar Kapec 8.r 6.12.2017. je predstavljala našu školu u 2. kolu MAT lige.

U ukupnom poretku od 93 ekipe učenika od 5.-8. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske naša ekipa je na 5.mjestu!!

Više o MAT ligi je pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Sv.Nikola u našoj školi
Administrator / datum: 6. 12. 2017. 19:21

Posjetili nas... i razveselili... bombone nam je Sv.Nikola podijelio, a za Krampusa nije bilo baš puno posla...

            


[OPŠIRNIJE]STUDENI – MJESEC DIJABETESA
Administrator / datum: 3. 12. 2017. 18:24

Dana 14.11.2017. obilježili smo Svjetski dan dijabetesa postavljanjem edukativnih plakata na oglasnoj ploči, u zbornici i čitanjem prigodnog pisma, koje je samo za našu školu, napisala dr. Manja Prašek, internist-dijabetolog, inače osnivačica dnevne bolnice u Sveučilišnoj klinici Vuk Vrhovac s programom cjelovite poduke o životu s dijabetesom. U pismu, koje je pročitano u 1.b, 1.c i 2.a razredu, na način primjeren djeci, objasnila je što je to dijabetes ili šećerna bolest. Pred oglasnom pločom učenici škole zainteresirano su se zaustavljali i čitali jer smo skrenuli pažnju na veliku hrabrost koja krasi djecu oboljelu od dijabetesa prikazom T1D heroja i time ujedno najavili slikovnicu o dijabetesu koja se trenutno nalazi u pripremi, a koja govori o životu jedne od učenica škole.

Više pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA AKCIJA - završena
Administrator / datum: 1. 12. 2017. 16:05

Dragi roditelji i učenici,

Završila je humanitarna akcija u kojoj smo prikupljali namirnice za one koji su u potrebi. Tri paketa sa higijenskim proizvodima su zajedno sa našim osmašima otišla u zajednicu Cenacolo. Ostatak namirnica koji se skupio proslijedili smo za potrebite u Caritas župe Svih Svetih u Sesvetama. Sve smo dokumentirali i na našim fotografijama..

Veliko Vam hvala što se uvijek spremno odazovete na pomoć bližnjima!

 

Vjeroučiteljice i vjeroučitelj


[OPŠIRNIJE]Pridružite nam se na Večeri matematike
Sandra Ježić / datum: 29. 11. 2017. 23:06

Dragi roditelji i učenici!               

Pozivamo vas na još jednu Večer matematike koja će se održati u četvrtak 7. prosinca 2017. godine s početkom u 18.20 sati u blagovaonici naše škole za 5.-8.razred, a u učionici pored dvorane za 4.razrede s početkom u 18 h.

Večer matematike organizira Hrvatsko matematičko društvo. To je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.


[OPŠIRNIJE]Pozivamo učenike, roditelje, bake, djedove, kume, tete...
Administrator / datum: 28. 11. 2017. 20:18


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava Slovenija - Postojnska jama i Ljubljana
Administrator / datum: 26. 11. 2017. 20:40
Učenici koji pohađaju izvannastavne aktivnosti Eko grupu, Prvu pomoć i Zadrugu u pratnji svojih profesorica: Karakaš, Škledar i Lopac Groš posjetili su jednu od najvećih prirodnih znamenitosti Slovenije: Postojnsku jamu. S nama u pratnji bila je i ravnateljica Sesjak, ali i učenici OŠ Sesvetska Sela. Rezultiralo je to nekim novim i obnovljenim starim prijateljstvima.
Na put smo krenuli u prohladno, vlažno subotnje jutro. Nakon ugodne vožnje preko Ljubljane došli smo do Postojne. U njezinoj okolici nalazi se Postojnska jama za čiji je nastanak zaslužna rijeka Pivka. Sama krška jama poznata je po čovječjoj ribici. Ljepote Postojnske jame razgledavali smo vozeći se električnim vlakićem te pješice. Najveće uzbuđenje zavladalo je kad je vodič, bez najave, ugasio svjetla u jami. Tada smo uistinu osvijestili gdje se nalazimo -120m ispod površine zemlje.
Nakon obilaska jame uputili smo se u Ljubljanu. Kratko smo razgledali najveće znamenitosti Tromostovje, Prešernov trg, gradsku vijećnicu, katedralu sv. Nikole, Stakleni most te ostatak predvečerja iskoristili šetajući se pješačkom zonom, istražujući predbladansku Ljubljanu.
Pogledajte i naše fotografije...

[OPŠIRNIJE]U mojoj školi svijetli Vukovar.....
Administrator / datum: 16. 11. 2017. 19:51


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA AKCIJA
Administrator / datum: 16. 11. 2017. 16:32

Dragi roditelji i učenici!
Ovih dana prikupljat ćemo namirnice i higijenske potrepštine u sklopu humanitarne akcije kako bismo pomogli obiteljima kojima je takva pomoć potrebna kao i zajednici „Cenacolo“ u kojoj se mladi liječe od ovisnosti. Bliži se Božić pa vas pozivamo da pokažete solidarnost te svojim sudjelovanjem pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svaki razred će prikupljati određeni proizvod prema ovom rasporedu:
5. razredi: ulje, šećer
6. razredi: brašno, kava
7. razredi: sol, vegeta
8. razredi: higijenske potrepštine (paste za zube, sapuni, šamponi, gelovi za tuširanje, deterdženti …)
Proizvodi će se prikupljati zaključno s četvrtkom, 23.11.2017.
Unaprijed hvala!

Vjeroučiteljice i vjeroučitelj


[OPŠIRNIJE]Prva pomoć u Novom Vinodolskom
Administrator / datum: 15. 11. 2017. 08:55

Petak 10.11.2017. jedanaest mojih prijatelja i ja, išli smo na predavanja iz prve pomoći u Novi Vinodolski. Tamo smo učili i nadopunjavali svoja znanja. Predavanja su bila vrlo zanimljiva . Učili smo više o imobilizacijama, manjim ozljedama i još mnogo čemu.
U slobodno vrijeme išli bismo u šetnju po gradu ili plaži.
Vježbali smo i učili, a naša mentorica Nikolina, također je obavila vrlo dobar posao. Pokazivala bi nam najjednostavnije i najpraktičnije načine na koje možemo vezati zavoje, komprese, kako zbrinuti opekline i dr.
Osim predavanja, imali smo vremena za druženje i zabavu, slavili smo rođendan i družili se u sobama. Kada smo stigli upoznali smo svoje nove protivnike. Iako mi je teško priznati, tamo smo upoznali puno škola koje su se sa mojeg stajališta činile već spremne za natjecanje.
Sada znam da ćemo svi skupa zapeti, naravno uz veliku pomoć naše profesorice Karakaš koja nam je u svemu tome podrška i uzor, te izboriti svoj put do pobjede.

Marija Lara Pohižek, 7b

FOTOGRAFIJE


[OPŠIRNIJE]EKO-NATJECANJE „HEROJI PRIRODE“ U UDRUZI DON KIHOT
Administrator / datum: 13. 11. 2017. 10:55

Što ste radili u subotu (11.11.) popodne? Na imanju Udruge Don Kihot održalo se eko-natjecanje.  Želja udruge je svim korisnicima (djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom) osigurati besplatno jahanje – terapiju pomoću konja. Četrnaest učenika naše škole i učiteljima u pratnji svojim je sudjelovanjem na eko-natjecanju toj želji indirektno pomoglo.

Sudjelovali su šestaši (Jelena, Ena, Laura, Ivona M., Ivona P., Tara, Marko, Antonio i Petar) i osmaši ekolozi (Patricia, Marta, Ana, Emilia Marija i Lovro), a pratili su ih Marina Škledar i Boris Bakarić.

Iz vreće pomiješanog otpada trebali su što brže i preciznije otpad razvrstati u zasebne vreće za papir, staklo, plastiku, metal, tekstil i biootpad. Konkurencija u natjecanju bile su skupine iz još tri škole našeg područja. Možda zvuči lako, ali nije bilo – i najmanji komadić krivo razvrstanog otpada nosio je negativne bodove. Domaćini su nas počastili sokovima, voćem i ukusnim domaćim kolačima, a mogli smo se i družiti sa svim životinjama na imanju. Iako nismo pobijedili, zajedno smo proveli ugodno jesensko popodne u prirodi, uz vatricu...

Pohvala sudionicima i navijačima!

FOTOGRAFIJE


[OPŠIRNIJE]Internetom protiv poremećaja hranjenja
Administrator / datum: 10. 11. 2017. 23:12
Centar BEA pokreće program "Internetom protiv poremećaja hranjenja" koji ima za cilj smanjiti internetsko nasilje usmjereno na izgled i zaštititi učenike od negativnih posljedica takvog oblika nasilja. Više se informirajte klikom na link http://centarbea.hr/internetom-protiv-poremecaja-hranjenja

[OPŠIRNIJE]Jelovnik mog razrednog odjela - natječaj
Administrator / datum: 9. 11. 2017. 14:40

Draga ekipa, mala i velika, učenici od 4. do 8. razreda,

pažljivo slušajte jer ovo je oglas za vaše zdravlje i osmijehe u blagovaonici!

Svi znamo da  je za život neophodna  hrana. Ona nije samo izvor energije za rad svih stanica u našem tijelu, već i doživljaj druženja za zajedničkim stolom i uživanja u finoj papici.

Neku hranu volimo više, neku manje, no sva nam je potrebna za razvoj, rast i funkcioniranje našeg tijela i duha.

Zato  vas pozivamo  da se, zajedno  s vašim učiteljicama i učiteljima,  uključite u   školski projekt „Jelovnik moga razreda “ kako biste svojim originalnim idejama obogatili  stolove  u našoj školskoj blagovaonici.

Više pročitajte pod opširnije


[OPŠIRNIJE]PODIJELJENE NAGRADE BC INSTITUTA
Administrator / datum: 8. 11. 2017. 15:05

U ponedjeljak, 6. studenog, tijekom užine pod velikim odmorima u blagovaonici, među učenicima 5.tih – 8.-ih razreda izvučeni su dobitnici nagrada koje je osigurala gđa Katarina Jukić iz BC Instituta koja nam je nedavno održala predavanja o zdravoj prehrani. U nagradnom izvlačenju uzeti su u obzir samo listići koji su riješeni u potpunosti točno, a takvih je bilo mnogo. Nagrade su osigurane za petaše, šestaše, sedmaše i osmaše i vrlo su praktične – rashladne torbe, boce za vodu i majice. Čestitamo dobitnicima i zahvaljujemo gđi Jukić i ekolozima na pomoći.

Eko-odbor

Fotke su pod opširnije

 


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE O ZDRAVOJ PREHRANI
Administrator / datum: 2. 11. 2017. 21:51

U srijedu 25. listopada, za učenike šestih i osmih razreda te 30. listopada 2017.
za učenike petih i sedmih razreda naše škole organizirano je predavanje o
zdravoj prehrani. Predavač je bila dr.sc. Katarina Jukić iz BC Instituta za
oplemenjivanje bilja.
Mnogim učenicima se predavanje svidjelo jer nam pokazuje potpuno novi način
gledanja na svakodnevnu aktivnost koja je vrijedna proučavanja i razmišljanja.
Na kraju predavanja, nekoliko djevojaka podijelilo nam je i vrećice sa zdravim
grickalicama koje je pripremila naša predavačica i u kojima smo svi uživali.
Predavanje je ujedno bilo i predstavljanje eko-projekta „Mi jedemo odgovorno“
i školskog projekta „Jelovnik mog razrednog odjela“. Glavni cilj projekata je
poticanje na razmišljanje – Što jedem?, Koliko otpada proizvodim? , Tko je i
kako proizveo moju hranu? Prvi projekt je namijenjen Eko-školama Republike
Hrvatske te želi doprinijeti mobilizaciji mladih da vode računa o očuvanju
nutritivnih vrijednosti hrane, da usmjere pažnju na količinu i kvalitetu hrane
koju konzumiraju, potrošnji vode, uloženoj energiji, očuvanju bioraznolikosti, te
da se hranom ne razbacuju! Za više informacija o projektu „Mi jedemo
odgovorno“ posjetite i njihovu web stranicu: https://www.eko.lijepa-
nasa.hr/eko-projekti- detaljno/mi-jedemo- odgovorno
Do kraja ovog tjedna učenici mogu sudjelovati u nagradnom kvizu rješavajući
nagradni listić na temu zdrave prehrane. U ponedjeljak, pod velikim odmorima
za učenike viših razreda, od brojnih točno popunjenih listića izvući ćemo
najsretnije – dobitnike malih nagrada koje je osigurala predavačica i BC Institut.
Za svoj nesebični doprinos srdačno joj zahvaljujemo.

Sara Krčalić i Claudia Krpan, 8.r

 


[OPŠIRNIJE]Projekt „Heroji prirode“
Administrator / datum: 1. 11. 2017. 21:07

Udruga za terapijsko jahanje Don Kihot provodi projekt „Heroji prirode“ u koji
se uključila i naša Eko-škola. U utorak, 31. listopada su Melita Majhut i Marita
Mučić, djelatnice Udruge, našim učenicima predstavile projekt i održale
predavanje o razvrstavanju otpada. Po završetku predavanja, malim, ali
uzbudljivim eko-kvizom, odabrane su dvije skupine šestaša, iz 6.a i 6.d razreda,
koje će, uz eko-skupinu, sudjelovati u eko-natjecanju na imanju Udruge.
Natjecanje će se održati uskoro, u subotu, sredinom studenog. Naše tri skupine
će se okušati u eko-igrama sa skupinama iz drugih škola sesvetskog područja
kako bi svom razrednom odjelu zaradile besplatan izlet na imanje udruge,
jahanje i druženje sa prijateljima i životinjama.

Ekolozi

 

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima, roditeljima, djelatnicima
Administrator / datum: 30. 10. 2017. 22:20

Osnovna škola Sesvete je škola 0-te tolerancije na nasilje!

Popis propisa i  važniji propisi koji štite prava djeteta nalaze se u  DOKUMENTI sukladno čl. 3. st. 6. i st.7. Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima

 • Konvencija o pravima djeteta
 • USTAV RH
 • Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
 • Zakon o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina
 • Zakon o radu
 • Zakon o prosvjetnoj inspekciji
 • Zakon o stručno-pedagoškom nadzoru
 • Zakon o zaštiti osobnih podataka
 • Obiteljski zakon
 • Zakon o socijalnoj skrbi
 • Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji
 • Pravilnik o osnovno školskom odgoju i obrazovanju darovitih učenika
 • Pravilnik o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama i većim teškoćama u razvoju
 • Pravilnik o praćenju i ocjenjivanju učenika
 • Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji
 • Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima
 • Pravilnik o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU NASILJA/NEPOŽELJNIH OBLIKA PONAŠANJA U ŠKOLI nalazi se u Kutku za učenike


[OPŠIRNIJE]Dani zahvale za plodove zemlje
Administrator / datum: 17. 10. 2017. 12:32

Danas smo svi zajedno zahvalili na plodovima naše zemlje. 

U jutarnjoj smjeni to je izgledalo ovako:

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Poštovani roditelji učenika šestih razreda...
Administrator / datum: 7. 10. 2017. 15:30
u četvrtak 19.10. u 18 sati u školskoj blagovaonici djelatnici PU zagrebačke će održati predavanje za roditelje i razrednike na temu prevencije nasilja i ovisnosti s aspekta policijskog postupanja. 
Predavanje je dio projekta prevencije nasilja i ovisnosti MAH2 kojeg provodi Policijska uprava zagrebačka u suradnji sa školama Grada Zagreba. U sklopu istoga održat će se i predavanja za učenike šestih razreda tijekom godine. 
 
Molimo razrednike i roditelje učenika šestih razreda da se svakako odazovu na ovo predavanje u četvrtak, 19.10. 2017. u 18 sati.
                                                                               Ivana Sušac, psiholog 

[OPŠIRNIJE]MAT liga - jesensko kolo
Sandra Ježić / datum: 4. 10. 2017. 20:00

 

Ekipa koju čine Ida Sabolić, 5.r, Antun Kasalo 6.r, Grgur Lučić 7.r i Petar Kapec 8.r danas je predstavljala našu školu u 1. kolu MAT lige.

Više o MAT ligi je pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Večer njemačkog jezika
Administrator / datum: 27. 9. 2017. 18:44

Dana 26.09.2017. obilježili smo Europski dan jezika.
U blagovaonici škole smo održali zabavnu i edukativnu radionicu na njemačkom jeziku. Radionicom smo željeli učenicima ukazati na važnost učenja stranih jezika te ih motivirati na cjeloživotno učenje stranih jezika i promovirati učenje njemačkog jezika. Radionica je bila iznimno zanimljiva i poučna, a učenici su s oduševljenjem sudjelovali i upoznali se s učenjem njemačkog jezika na jedan drugi, zanimljiviji način – kroz igru. Naši posjetitelji mogli su uživati u glazbi Školskog benda te igrati razne igre kako bi osvojili razne nagrade. Na naše iznenađenje i zadovoljstvo, radionicu je posjetilo neočekivano mnogo učenika svih uzrasta. Uspješno su, uz malo pomoći učenika 7. D razreda i roditelja, rješavali igre. Nagrade su bili slatkiši što je još dodatno razveselilo i motiviralo naše posjetitelje. Uz to, jedan je stol bio pun kolača i grickalica koji su priredili roditelji 7. D razreda.
Radionicu su organizirale učiteljice Njemačkog jezika naše škole i učenici 7. D razreda, a glazbu je svirao školski bend koji vodi učiteljica Glazbene kulture Katarina Seletković.
Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima, kao i našoj ravnateljici, koji su nam pomogli u obilježavanju Europskog dana jezika te se nadamo da ćemo ovakve susrete provoditi i u budućnosti.
7.D – napisali: Marta Zega, Mia Gojević, Maja Grgić i Robert Vrban.

Djelić atmosfere pogledajte na fotografijama.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima učenika šestih razreda
Administrator / datum: 18. 9. 2017. 20:53

Obrazac "Zubna putovnica" možete preuzeti pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Odmorko tijekom školske godine
Administrator / datum: 14. 9. 2017. 21:37

Dragi učenici, s početkom nove školske godine započinjemo i s programom Odmorko tijekom škole godine koji se održava subotama od 14.00 do 17.00 sati na Zimskom plivalištu Mladost.

Učenici mogu sudjelovati u aktivnostima slobodnog plivanja, usavršavanja plivačkih tehnika, te u skokovima u vodu.


[OPŠIRNIJE]Počelo je……
Administrator / datum: 4. 9. 2017. 22:48

Prvi nastavni dan u ovoj školskoj godini odradili  uspješno:

 • dočekali smo naše prvaše uz lijepu priredbu i pjesmu
 • treći razredi  su veselo stigli i već uživaju u učenju na Sljemenu
 • četvrti razredi su sretno doputovali u Novi Vinodolski pa na ugodnom morskom zraku proširuju svoja znanja
 • svi ostali učenici, pristojno i veselo , podijelili sa svojim razrednicima ljetne doživljaje i pripremili se za novu školsku godinu

 

I sve to  uz velike građevinske radove unutar i oko škole.

 

I zato zahvaljujem svima, učenicima, učiteljima, pomoćno-tehničkom osoblju i svim ostalim djelatnicima Škole, na uspješnoj provedbi svih predviđenih aktivnosti. Vjerujem da će i nastavak školske godine proteći u takvom pozitivnom ozračju, motivirano, veselo i odgovorno.

Zahvaljujem  roditeljima na povjerenju i nadam se da ćemo, međusobnim poštovanjem, poticati našu djecu na uspješnost, odgovornost i radost odrastanja.

Nastavimo zajedno kao što smo krenuli!

                                                                                              Ravnateljica:

                                                                                              Katica Sesjak

 


[OPŠIRNIJE]Početak nove školske godine
Administrator / datum: 28. 8. 2017. 20:27

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Pred nama je nova školska godina. Vjerujemo da ste se odmorili i da ste spremni za nove odgojno-obrazovne izazove kao  vaši učitelji i učiteljice!

Redovna nastava počinje 4. rujna 2017.  prema sljedećem rasporedu:

1.razredi   -  12.00 h   (uz priredbu dobrodošlice u dvorani za TZK)

2.razredi   -    8.45 h

3.razredi   -    9.30 h   (odlazak u Školu u prirodi na Sljeme)

4.razredi   -    9.00 h   (odlazak u Školu u prirodi u Novi Vinodolski)

5.razredi   -   13.10 h

6.razredi   -    8.45 h

7.razredi   -   14.00 h

8.razredi   -    8.00 h

Prvi će nastavni dan učenici imati tri školska sata. Od utorka će se nastava odvijati prema redovnom rasporedu.

        


[OPŠIRNIJE]ZAGEE - energetska obnova zgrade OŠ Sesvete
Đurđica Ležaić / datum: 27. 6. 2017. 23:59

Poštovani učenici i roditelji,

dugo očekivani radovi na zgradi Osnovne škole Sesvete počeli su sa prvim danom ljetnog odmora učenika. 

Planirano je postavljanje vanjskog omotača (fasade), izmjena drvene stolarije, izmjena stakala na plastičnoj stolariji, obnova kotlovnice, postavljanje fotopanela na krov zgrade. 

Investitor je Grad Zagreb, a izvođač radova je HM Patria d.o.o.

Molim sve učenike, djelatnike i roditelje koji dolaze sa djecom u školsko dvorište, park i na igralište, da poštuju znakove na ulazu u školu kako ne bi došlo do povreda.

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju