2017-12-03 18:30:42

Izvanučionička nastava osmih razreda – zajednica Cenacolo – Vrbovec

U utorak, 10.prosinca, u „Mjesecu borbe protiv ovisnosti“ (od 15.studenog do 15. prosinca) učenici osmih razreda u pratnji svojih razrednika i pedagoginje škole  posjetili su zajednicu „ Cenacolo „ kod Vrbovca , poznatoj po predstavi  „ Žive jaslice „  koja se održava ispred zagrebačke Katedrale.

Kako je predbožićno vrijeme prilika darivanja i pokazivanja humanosti, učenici   su sa svojim razrednicima prikupili   namirnice potrebne za svakodnevni život koje štićenici sami ne mogu proizvesti  ( deterdženti, higijenske potrepštine…). Bila je to mala zahvala za njihovu dobru volju da nas prime u svoju  inače zatvorenu obitelj...

Više pročitajte pod opširnije.

Zajednica „ Cenacolo“ je kršćansko udruženje koje prihvaća sve zalutale mlade ljude koji žele pronaći sebe, smisao svog života i ispuniti ga  radošću . U zajednici ne borave samo ovisnici o drogama već i drugi ovisnici (internet, kladionice, alkohol…). U posljednje vrijeme ona je utočište ljudima  pogođenim siromaštvom i drugim životnim tegobama. Funkcionira poput velike skladne obitelji u kojoj svatko ima svoje zaduženje, ali si i  međusobno pružaju pažnju, suosjećanje i ljubav.

Najdojmljivija su bila svjedočenja  mladića  o  događajima koji su ih naveli da počnu konzumirati duhan, alkohol i drogu te o zabludama  u kojima su  živjeli. Nakon teških osobnih iskustava s kršenjem zakona, uništavanjem vlastitog zdravlja konzumacijom alkohola i droga, pronašli su utočište u Bogu, iskrenom prijateljstvu i zajednici Cenacolo. Shvatili su da su obitelj i ljubav smisao života svakog čovjeka.  Vjera u takav život dala im je snagu i hrabrost da im se posvete.

Oni žele da njihova svjedočanstva pomognu i drugima ,da im posluže kao primjeri kako bi u svakom trenutku kušnje znali reći NE onima koji ih nagovaraju da spas, bijeg  i utjehu  od problema potraže u pušenju, alkoholu, drogi, internetu….

 


Osnovna škola Sesvete