2017-05-07 17:07:28

IZLOŽBA - Likovne kompozicije grafičkih listova

Izložba grafičkih radova

učenika viših razreda O.Š. Sesvete

pod vodstvom prof. Stele Perić

od 2. do 14. svibnja 2017.

KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA

KNJIŽNICA SESVETE

Trg Dragutina Domjanića 6

   Periodično mijenjanje života u velikom gradu i iskustvo života u prirodi ostavilo je značajan trag u svijesti učenika. To iskustvo uspješno su dočarali u stvaralačkoj širini i slobodi izražavanja koju nudi grafička tehnika linorez.

    Susret dvaju svijeta, iskustva života, urbanog i prirodnog okružja, događa se susretom tradicionalnog motiva ribe i suvremenog motiva urbane tenisice. Premda su različitog značenja, opisani motivi, likovno su ujedinjeni i skladni. Likovni sklad postignut je materijalizacijom teksture i kontrastima crno-bijelog u harmoničnom ritmu. Stvarajući kontraste crnih i bijelih ploha kao i spletom linija – kompozicije tekstura, učenici su se izrazili tradicionalnim grafičkim jezikom, specifičnim za tehniku linorez.

    Svojim orginalnim teksturama, učenici osmih razreda dočarali su – ekspresivnu  tišinu podmorja, a učenici sedmih razreda – dinamiku urbanog koraka. Njihove teksture i kontrasti u harmoniji pružaju kretanje svakoj grafici pojedinačno, ali i grafičkoj izložbi cjelokupno.


Osnovna škola Sesvete