Multimedijsku grupu (skraćeno MMS) ove godine vodi prof. Alisa Galir.

Uskoro ćete na ovom mjestu vidjeti njihove prve uratke.

 

 

 

Školska godina 2013./2014.

Uvečer, 23. travnja 2014. susreli smo se sa spisateljicom Danicom Juričić – Spasović u Knjižnici Sesvete. Spisateljica nam je predstavila svoju knjigu „Volim džudo, volim Sandru“  koju je pisala punih 12 godina. Snažna je to i lijepa priča o odrastanju i neraskidivu prijateljstvu, a zapisana je prema istinitom događaju. Premda se roman temelji na dogodovštinama zagrebačkoga džudaškog kluba Mladost, nadahnuće za ovu priču, koja govori o neraskidivu prijateljstvu iz djetinjstva, snažno je osjetila u Dubrovniku kamo se svakoga ljeta vraća roditeljima i prijateljima, susreće s učiteljicama i trenerima koji su joj u djetinjstvu sačuvali dušu. Vedra, nasmijana i snažnog sportskog duha, Danica Juričić – Spasović ostvarila je vrlo lijep i kvalitetan dijalog s nama petašima i učiteljicama naše škole Dunjom Mukavec, Gordanom Devčić i Alisom Galir koje su s nama sudjelovale u predstavljanju knjige. Na kraju opuštenog druženja spisateljica je rado podijelila autograme, a svi smo zajedno poželjeli neko novo skorašnje druženje uz sljedeći naslov njezina književnog djela koji nam priprema.

Fotografije su u ovdje.

Školska godina 2012/.2013.

Na natječaju Oboji svijet kojim je Forum za slobodu odgoja pozvao učenike osnovnih i srednjih škola da progovore o svom stavu prema toleranciji i različitostima sudjelovali su i članovi Multimedijske skupine naše škole.

Učenica 8.c Lucija Ćurković osvojila je nagradu za najbolji strip Priča jednog pčelca kojim je htjela pokazati kako smo često neshvaćeni i odbačeni iz raznih, gotovo trivijalnih razloga.

Sigurno je da smo tada povrijeđeni i jadni, no svojim pozitivnim stavom i dobrotom možemo pokazati svoje kvalitete i promijeniti uskogrudnost onih koji nas ne prihvaćaju. Radnju je smjestila u pčelinji svijet, no on se u prenesenom značenju preslikava u ljudsku svakodnevnicu.

U petak,16.studenoga sudjelovali smo na svečanom prikazivanju radova i dodjeli nagrada u Centru za kulturu Trešnjevka.

Nagrađenoj Luciji moralna su podrška bili prijatelji iz razreda: Iva, Josipa i Mario te razrednica Sandra Milobar.

Na natječaju je sudjelovalo oko 400 učenika i stoga nam je ova nagrada još draža.

Nagrađeni rad i ostale slike možete vidjeti u galeriji.