Na ovoj izvannastavnoj aktivnosti u šk.god. 2014./15. učenici 6. i 8. razreda obrađivat će teme iz povijesti matematike, životopise poznatih matematičara, teme iz zabavne matematike – zanimljivosti, mozgalice, šale, pitalice i sl. Izrađivat ćemo plakate vezane za sve to, ali i za redovno gradivo. Njima ćemo ukrasiti matematičke učionice, a poneki ćemo izvjesiti i u holu škole. Također ćemo sami smišljati zadatke i izrađivati Power point prezentacije za neke sadržaje te ćemo ih objaviti na web stranici naše škole.

Grupa se sastaje jednom tjedno, a vodi je Sandra Ježić, prof.

 

NEKI NAŠI RADOVI:

http://os-sesvete-zg.skole.hr/upload/os-sesvete-zg/newsattach/388/PITAGORA.ppt

 

1.) Ja sam početak kraja i završetak početka? Što sam ja?

2.) Ako danas u podne pada jaka kiša, može li se za 36 sati očekivati jako sunce?

3.) Dva brata, Ante i Mate, rođeni su istog dana, u istom mjestu, iste godine i od istih roditelja, ali nisu blizanci. Kako je to moguće?

4.) Održano je natjecanje u kojem su natjecatelji nešto držali, a da pritom nisu koristili dijelove tijela. Kako je to moguće i što su natjecatelji držali?

5.) Kako oduzeti 1 od 19 da se dobije 20?

6.) Dodavanjem samo jedne linije neka rezultat bude 100.

7.) Puž se penje na drvo visoko 15 m. Svaki dan se popne 3 m, a noću se spusti za 2 m. Za koliko će dana biti na vrhu drveta?

8.) Kada je učenik pročitao polovinu knjige i još 20 strana, ostalo mu je da pročita još trećinu knjige. Koliko je strana imala knjiga?

 

  

 

 

                

Anđeo nastao od kruga:                  Bor nastao od papirnate trake: