Humanitarni projekt „Učinimo dobro djelo“ osmišljen je kako bismo aktivirali učenike i njihove učitelje u osmišljavanju i ostvarivanju manjih humanitarnih akcija kojima bismo pomogli bližnjima i svima kojima je pomoć potrebna.

Na početku školske godine ravnateljica je zamolila učitelje da već na prvim satovima razrednih odjela upoznaju učenike s ciljem akcije te da ih navedu na promišljanja o tome kako bi ga mogli ostvariti. Zatim su na prvim roditeljskim sastancima upoznali i roditelje sa projektom.

Svaki razredni odjel treba tijekom školske godine osmisliti, pokrenuti i provesti bar jednu humanitarnu akciju (npr. pomoć staračkom domaćinstvu u spremanju drva, donošenje namirnica iz trgovine, sakupljanje materijalnih dobara – odjeće, hrane i sl. za domove, beskućnike, druženje sa osobama treće dobi, pripremiti program za dječji vrtić i slično).

Postoji mnogo načina kojima možemo humanitarno djelovati samo trebamo imati volje i srca za to, a naši  učitelji, učenici i njihovi roditelji imaju velika srca u kojima uvijek ima mjesta za one kojima je pomoć najpotrebnija.