U petak, 21.2.2014. učenici 6-tih razreda išli su u Vrbovec, u posjet Caritasovoj kući za smještaj starijih i nemoćnih osoba „Sv. Kamilo de Lellis“. Putovali smo iz Sesveta vlakom do Vrbovca. Svatko od nas je ponio nešto voća, slatkiša i koji sok za korisnike doma. S nama u pratnji je bila profesorica Mirjana Princip i dvije mame.

Dočekali su nas pokretni korisnici doma i njihova socijalna radnica i medicinska sestra koje se o njima brinu. Pjevali smo im, recitirali i pričali s njima. Oni su nama isto pjevali, recitirali, pričali o sebi i životu u domu. Razmjenjivali smo razne viceve i priče.

Obišli smo stacionar - posebno mjesto u zgradi gdje se nalaze polupokretne i nepokretne osobe kojima je potrebna posebna njega. Saznali smo da je zaštitnik bolesnika sveti Kamilo.

Počastili su nas sokom i pizzom. Bilo nam je zaista lijepo, ali morali smo nazad u Sesvete. Ponovno smo se ukrcali u vlak.

Sve nas se ovo iskustvo dojmilo. Zahvaljujemo svim korisnicima doma i njihovom osoblju što su nas lijepo dočekali i ugostili.

                Marija Anđelić, 6.C

Fotografije možete pogledati ovdje.