preskoči na sadržaj
VIJESTI

Osvrt na božićni sajam

U petak je u našoj školi održan božićni sajam u sklopu „Škole za život“. Projekt je to na razini škole u kojemu su sudjelovali roditelji, učenici i djelatnici škole uz koordinaciju lokalne samouprave i uz podršku mnogih ljudi koji su pohrlili na sajam prvi uhvatiti primamljive i vrijedne proizvode.

Proizvodi su to vrijednih ruku roditelja, baka i djedova, samih učenika: kolači, pite, buhtle, palačinke, peciva, hot dogovi, sokovi, čestitke, ukrasi, odjevni ručno rađeni predmeti, melemi, ulja potekli s OPG-ova roditelja. Sjećate se nekadašnjeg nastavnog predmeta Domaćinstvo? E, pa to je u petak kod nas opet oživjelo!

Sajam je službeno otvoren u 11 sati, no već se u 10 sati počela osjećati adventska atmosfera u holu škole i oko nje. Ruke roditelja i učenika neumorno su izrađivale i prodavale proizvode do 17:30 kada je sajam zatvoren.

U sklopu građanskog odgoja učenicima se željela osvijestiti spoznaja i o važnosti rada obrtnika, zanatlija i manjih kućnih proizvodnih pogona te su tako neki roditelji organizirali tombolu u kojoj su željeli sudjelovati mnogi sesvetski obrtnici. Njegujući dobrosusjedske odnose i podržavajući projekt, pomogli su nam obogatiti pedesetak štandova do kojih se trebalo probijati kroz masu znatiželjnih posjetitelja. Za vrijeme sajma susreli smo mnoge djelatnike iz drugih sesvetskih škola, čelnike lokalne samouprave te mnoge građane koji su čuli da se u našoj školi odvija pravi spektakl.

Zahvaljujemo svim osnivačima projekta te njegovim realizatorima, posebno ravnateljici Katici Sesjak, Vijeću roditelja, svim roditeljima, učenicima, djelatnicima škole te posjetiteljima bez kojih se ova Škola za život ne bi tako zvala.

Vidimo se dogodine u istom sastavu! Sretan nam svima Božić i uspješna 2019.!

Alisa Galir

Dodajmo  tome i osvrt u Sesvete-danas.....i oni su nas prepoznali....

  

 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2018. 18:16

Božićni sajam u OŠ Sesvete Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 12. 2018. 09:55

VEČER MATEMATIKE

U četvrtak, 6.12.2018. od 18,15 - 20 h održana je Večer matematike - skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Vjerujemo da se 147 sudionika - učenika od 5. - 8.r, njihovih roditelja i profesora matematike koji su sve pripremili - dobro zabavilo uz „matematičke stanice“. Pomoć roditelja u pojašnjavanju obrazovnih zadataka pozitivno utječe na dječja postignuća. Ovaj projekt potiče takvu interakciju te pomaže jednima i drugima da razumiju međusobne potrebe. Organizator je Hrvatsko matematičko društvo.

    

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Ježić  datum: 7. 12. 2018. 19:20

Adventski kalendar

Dragi učenici, roditelji, skrbnici, bake, djedovi, djelatnici škole ...

Potražite u našoj školi adventski kalendar i pronađite svoju dnevnu, tjednu ili mjesečnu dozu duhovnosti.
 
Samo za vas adventski je kalendar  izradila naša literarna skupina.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 12. 2018. 10:29

Congratulations, Petra!

Petra Gudasić, učenica 7.d razreda OŠ Sesvete sudjelovala je u prošloj školskoj godini na natječaju na engleskom jeziku Let´s build a story! u organizaciji izdavačke kuće Profil Klett. Svojom maštovitošću i znanjem engleskog jezika Petra je ušla u uži krug najboljih priča te je od 468 priča osvojila drugo mjesto u kategoriji šestih razreda. Prošli tjedan predstavnici izdavačke kuće Profil Klett uručili su Petri prigodnu nagradu te se uskoro očekuje i izdavanje zbirke najboljih priča, uključujući i Petrinu Even an Egg Can Make a Difference.

Čestitamo još jednom Petri i njezinoj mentorici, prof. Nadi Škrtić iz OŠ Grabrik, Karlovac.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 11. 2018. 11:02

Origami i string art

16.11.2018. od 18,20 - 20,00 h održana je radionica za učenike od 5. - 8. razreda na kojoj su učenici izrađivali božićni nakit i čestitke. Ida Sabolić učenica 6.b je vodila origami radionicu izrade božićnih ukrasa, profesorica Ptiček radionicu string art izrade čestitki, a profesorica Ježić izradu papirnatih kuglica za bor i origami čestitki. Naše proizvode ćete moći kupiti na božićnom sajmu.

               

              

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Ježić  datum: 26. 11. 2018. 21:22

U gostima kod vatrogasaca

Danas je Vatrogasni dom u Sesvetama pozvao u goste sve  2.razrede nase skole.  Vatrogasci su nam pokazali vozila i opremu za gasenje pozara. Ucenici su bili odusevljeni posjetom! Puno toga su vidjeli i naucili!  Na odlasku su nas vatrogasci pozdravili sirenom svog vatrogasnog vozila! Hvala im na posjeti i sto cuvaju nase kuce od pozara i poplava!

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 11. 2018. 16:08

Radionica Zaboravljene igre

Radionica Zaboravljene igre, u Gradskoj knjiznici Sesvete, 18.10.2018., pod vodstvom gospođe Diane.

Sad ce se uciteljice 2.d i ucenici 2.d moci, i znati, igrati igrice iz proslosti.

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 10. 2018. 11:35

Zanimanja roditelja učenika 2.d

Iz Prirode i drustva ucimo zanimanja. Roditelji 2.d su drage volje dosli prezentirati svoja zanimanja. Cijeli dan smo se druzili s roditeljima i naucili kako se rade i snimaju reklame, kako se , i sto, radi u banci, kako logoped pomaze djeci u ucenju, o pozaru, kako vatrogasci gase pozar...Vidjeli smo i sto sve koriste ,od pomagala, za svoj posao. Uzivali smo i bili ponosni, jer su pronasli vremena i posvetili se nama! Bili smo sretni, jer smo proveli cijeli jedan dan sa svojim roditeljima! Zelimo biti vatrogasac, bankar, logoped, raditi reklame....Zelimo biti isto sto i nasi roditelji, jer smo ponosni na njih! Fotografije
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 10. 2018. 11:33

Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Vec se mjesec dana pripremamo za Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Mijesili smo tijesto i pekli kruh, posjetili OPG i vidjeli cijeli proces nastanka kruha, od zemlje do stola, pjevali smo i recitirali pjesmice o kruhu, pekaru..., crtali krusne proizvode... uzivali smo u pripremama! A onda je dosao i taj dan- blagoslov kruha u nasoj skoli! Prvo smo izveli prekrasnu priredbu povodom blagoslova kruha, a onda je svecenik dao blagoslov. Nakon toga smo jeli nase kruscice, koje smo pomagali mamama napraviti. Miris kruha se osjecai na hodnicima, njegova toplina se osjecala na nasim dlanovima, njegova mekoca je drazila nasa nepca....Zahvalni smo na nasem kruhu! Sretni smo sto smo mu odali priznanje za vrijednost koju ima! Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 10. 2018. 13:23

Što 3.d zna o kravati?

Prvu kravatu nosili su hrvatski vojnici u 17.st.

Obični vojnici su imali kravatu od grubih materijala, a časnici od finijih materijala – pamuka i svile.

Francuzi su prvi počeli nositi kravatu kao dekorativni odjevni predmet.

Hrvatski sabor je iskazao kravati posebnu počast proglasivši dan kravate 18.10.2008.

Od tada slavimo dan kravate.

3.d je izradio svoje kravate od glinamola!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2018. 15:34

SRETAN DAN UČITELJA!

Povodom Svjetskog dana učitelja 5. 10., na satu smo Hrvatskog jezika kod profesorice Alise Galir imali radionicu glagoljice. Izradili smo plakat našim učiteljima kojim im čestitamo Dan učitelja i time im zahvaljujemo na trudu i znanju koje nam pružaju. 
 
Dragi naši učitelji, i ovim vam putem čestitamo Svjetski dan učitelja!
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 14:47

Roditelji ponavljaju matematiku

U našoj školi ćemo obilježiti 12. tjedan cjeloživotnog učenja od 1. – 7. 10.2018. s motom Provježbaj mozak  koji organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – nacionalnu obrazovnu kampanju koja na jednostavan način kroz neposrednu komunikaciju s građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.

Roditelji učenika 6.a, 6.b, 8.d i 8.e razreda trebaju doma svaki dan riješiti zajedno sa svojim djetetom jedan zadatak iz domaće zadaće iz matematike koju u školi njihovom djetetu zada profesorica S. Ježić. Bit će ponuđena tri zadatka u tri stupnja težine S (lagani) M (srednje težak) i L (težak) pa će roditelji moći izabrati koji zadatak žele riješiti, ovisno o tome koliko su dobri matematičari. Zadatak mogu riješiti natječući se sa svojim djetetom tko će ga brže riješiti ili tako da dijete objasni roditelju kako se zadatak rješava.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2018. 10:06

ŠKOLA U PRIRODI SLJEME

Učenici 3.razreda proveli su pet dana (10.9.-14.09.2018.) u školi u prirodi na Medvednici. Bili su smješteni u Domu Crvenog križa .

Uz prekrasno vrijeme i puno smijeha i veselja učenici su upoznali čari planinarstva, bogatstvo prirodnih ljepota ,kulturnih znamenitosti,saznali mnoge korisne informacije na radionicama(GSS, liječnik,policija) te kako se odgovorno ponašati i snaći u prirodi.

Mnoge sadržaje spoznavali su u prirodi i neposrednoj stvarnosti, uz primjere koje smo pronalazili za vrijeme šetnji na svježem zraku prekrasnom Medvednicom.

Da bi doživljaj bio potpun u večernjim satima imali su različite zabavne sadržaje u kojima su uživali.

Učenici su razvijali osjećaj zajedništva,tolerancije,prihvaćanja različitosti te razvijali samostalnost, a sve smo zabilježili i na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 9. 2018. 16:01

OBAVIJEST O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji,
nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 3. rujna 2018.  prema sljedećem raporedu:
6. i 8.razredni odjeli u 8.00 h
2. i 4. razredni odjeli u 8.45 h
3. razredni odjeli u 13.10 h
5. i 7. razredni odjeli u 14.00 h

Prve razrede dočekat ćemo prvog dana u 16.00 sati

Vozni red školskog autobusa bit će prilagođen rasporedu, a nalazi se pod opširnije.
Učenici će prvi dan imati tri nastavna sata sa svojim razrednicima.
Molim učenike da ponesu papuče i školske torbe ( prvog dana će preuzeti udžbenike).
Produženi boravak počinje od 4. rujna 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2018. 13:35

Obavijest učenicima i roditeljima prvih razreda Vijest ima dokument u privitku

Prvi roditeljski sastanak za roditelje budućih učenika prvih razreda održat će se u srijedu, 29. kolovoza 2018. u 18.00 sati. Molimo roditelje da unaprijed ne kupuju dodatne materijale.

Prvog dana nastave, u ponedjeljak, 3. rujna 2018. prve  razrede  ćemo dočekati u 16.00 sati.

U prilogu je raspored učenika prvih razreda pod upisnim brojevima po razrednim odjelima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2018. 13:40
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Koliko vremena dnevno provodiš na internetu

Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3

preskoči na navigaciju