preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvete

Login
Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Koliko često koristite e-dnevnik
Himna naše škole

Himna naše škole

Sesvete su naše mjesto,
Sesvete su naša škola,
Sesvete su naše župe,
Sesvete su Prigorje.
 
Poslušajte pjesmu našu,
molimo za pažnju vašu:
Sesvećani mi smo svi,
dio Zagreba smo mi.
 
Prva brojka, stih i slovo,
bilo nam je sve to novo.
Prijateljstvo, ljubav, svađa,
sve u školi to se rađa.
 
Učenika puno ima,
učenice velika briga.
Učiteljice su prave,
učitelji hladne glave.
 
 
Tu se uči, čita, zbraja,
igra, pleše, pjeva, svira.
Puna znanja kao knjiga
za sve nas je velika briga.
 
Knjige, klupe, imenici,
zadaće u bilježnici.
Hoćemo mi i sve znamo,
zlatne snove sanjamo.
 
RAP: knjige, torbe, brige, teke, sve je to za nas,
povijest, zemljopis i jezik
učimo na glas
biologija života, kemija i spoj,
matematika baš uvijek, fizika kao grom.
 
Likovna i glazbena kulture su svijeta,
tehnička je radost, tjelesna je zdrava,
vjeronauk svagdašnji, izborna i dodatna,
ali sve to skupa vrijedi za papir koji slijedi ...
 
 
 
Škola naša, škola stara,
škola znanja i saznanja.
reći ćemo mi njoj hvala,
za sve što nam je dala.
 
Prek stočetrdeset stara
Dobre ona ljude stvara.
Nije lako marljiv biti,
starije naslijediti.
 
Lijepa naša dom je moj,
Prigorje u srcu mom.
Škola nam je drugi dom,
sretni smo u srcu svom.
 
Prva ljubav, prva radost,
prijateljstvo, sretna mladost.
Nek vas ove riječi sjete
naše škole Sesvete.
 

 

Priloženi dokumenti:
himna mp3.mp3

Korisni linkovi

 

 

 

Priloženi dokumenti:
PRIJEVOZ UCENIKA - 2016.-2017..pdf

VIJESTI
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Administrator / datum: 7. 7. 2017. 13:51

Istječe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnom upisnom roku

U ponedjeljak, 10. srpnja 2017. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 12. srpnja 2017. godine u 15:00 sati, koji će to označiti u sustavu

VAŽNO! Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 
- Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku. 
- Učenici koji su ostvarili pravo izravnog upisa kao učenici s teškoćama u razvoju na rangiranju koje je završeno 23. lipnja 2017. NE nose prijavnice u osnovnu školu (jer su svoju prijavu potpisali u uredu državne uprave). 
Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. 
Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete.


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Administrator / datum: 30. 6. 2017. 13:19

Prijava programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave

U nedjelju, 2. srpnja 2017. godine, u 23:59 sati ističe rok za prijavu programa obrazovanja koji imaju raniji rok prijave zbog provođenja dodatnih provjera. Sve programe obrazovanja koji imaju raniji rok prijave učenici mogu vidjeti na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave. Molimo sve kandidate da se pridržavaju navedenog roka jer prijave tih programa nakon isteka roka neće biti moguće.
Kandidate kojima nije aktivirana prijava upućujemo da se što prije jave umjetničkim ili drugim srednjim školama koje ih trebaju aktivirati. Također, upućujemo sve kandidate da detaljno pročitaju kako se prijavljuju paralelni umjetnički programi u brošuri koja se nalazi na stranici Upisi.hr - Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše.
Provođenje dodatnih ispita i provjera će se odvijati od 3.-7. srpnja. Na kartici Moj Raspored možeš vidjeti raspored dodatnih provjera vještina i sposobnosti ako programi koje si prijavio/la provode takve provjere.
Posebna napomena: ako nakon 2. srpnja izbrišete program s ranijim rokom prijave, više nećete imati mogućnost dodavanja navedenog programa.
Detaljnije upute oko snalaženja na stranici upisi.hr možete vidjeti na sljedećoj poveznici https://www.upisi.hr/upisi/FAQ/KorisnickeUpute


[OPŠIRNIJE]ZAGEE - energetska obnova zgrade OŠ Sesvete
Đurđica Ležaić / datum: 27. 6. 2017. 23:59

Poštovani učenici i roditelji,

dugo očekivani radovi na zgradi Osnovne škole Sesvete počeli su sa prvim danom ljetnog odmora učenika. 

Planirano je postavljanje vanjskog omotača (fasade), izmjena drvene stolarije, izmjena stakala na plastičnoj stolariji, obnova kotlovnice, postavljanje fotopanela na krov zgrade. 

Investitor je Grad Zagreb, a izvođač radova je HM Patria d.o.o.

Molim sve učenike, djelatnike i roditelje koji dolaze sa djecom u školsko dvorište, park i na igralište, da poštuju znakove na ulazu u školu kako ne bi došlo do povreda.

 

 


[OPŠIRNIJE]UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Administrator / datum: 25. 6. 2017. 11:36

Početak prijava obrazovnih programa u ljetnom roku

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018., dana 26. lipnja 2017. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana.

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2017. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2017. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2017. godine.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji. Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše“.

Na sljedećem linku imate kratku uputu kako prijaviti obrazovne programe i osnovne informacije o predstojećim događajima u sustavu https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11777
 


[OPŠIRNIJE]Povijest grada Zagreba i Sesveta-projekt 3.a razreda
Administrator / datum: 14. 6. 2017. 15:22

U trećem razredu naš projekt je bio Povijest grada Zagreba i Sesveta. Išli smo na predstavu "Zagrebački vremeplov". Na predstavi smo naučili o Gradecu i Kaptolu, kada su oni nastali, o potoku Medvešćaku koji je tekao ispod Krvavog mosta. 


[OPŠIRNIJE]SPORTSKE IGRE PRVIH RAZREDA - PROJEKT
Administrator / datum: 12. 6. 2017. 23:22

Učenici prvih razreda zajedno sa svojim učiteljicama provodili su tijekom školske godine projekt SPORTSKE IGRE.

Projekt je imao za cilj poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razviti zdravstvenu kulturu kod djece u svrhu oĉuvanja i unapređenja zdravlja,  stvoriti naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja, razvijati motorička znanja, motoriĉke i funkcionalne sposobnosti , razvijati zdrave navike i natjecateljski duh.

Svi učenici sudjelovali su kroz razne igre i natjecanja tijekom školske godine u projektu.

 Učenici su tijekom projekta razvili  sposobnosti timskog rada,  izgradili pozitivan stav  prema svakodnevnom vježbanju, usvojili  zdrave navike i unaprijedili svoje zdravlje. Na kvalitetan  način provodili su svoje vrijeme, razvijali i jačali prijateljstva, suradnju, međusobno pomaganje, surađivanje i  toleranciju. Bodrili su jedni druge, zavoljeli sport, razvijali motorička znanja i dostignuća i sportski duh.

Svoj projekt učenici su završili natjecanjem u igri graničara razred protiv razreda. 

Fotografije pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]LJEPOTE NAŠE DOMOVINE U OČIMA OSMAŠA
Administrator / datum: 12. 6. 2017. 17:05

Dragi učenici i posjetitelji naše stranice, 

kako bismo ostali osvješteni o ljepotama naše domovine, učenici osmih razreda napravili su prezentacije o našim prekrasnim gradovima.

Na raspolaganju su gradovi od najsjevernije do najjužnije, od najistočnije do najzapadnije točke lijepe naše.

Svaka prezentacija ima svoju posebnost i nosi prekrasnu priču o pojedinom gradu, a prezentacije se nalaze pod opširnije.

Uživajte!

prof. Sanja Topalušić


[OPŠIRNIJE]4.b ubire plodove svoga rada
Administrator / datum: 9. 6. 2017. 13:07

Biljke osjecaju pozitivnu energiju- negdje smo procitali. Mozda su zato nase biljke u vrtu tako velike i lijepe. Učenici 4. B daju tom vrtu puno ljubavi i svaki dan se brinu za njega. Vrt nam uzvraća ljubav finom i mirisnom mentom, slasnim rotkvicama,mrkvom,lukom,ciklom.....

Sendvič nam je bio ukusniji kad smo u njega stavili salatu,koju smo napravili od našeg povrća iz vrta,a i limunada je bila ukusnija i zdravija,jer smo u nju stavili mentu,koju smo sami uzgojili. Tete kuharice su bile jako strpljive s nama i dale nam potrebne "rekvizite", a i tete spremačice rado nam idu otključati vrata,koja vode u naš " mali raj"- vrt. Uživamo u našem vrtu! Zahvalni smo i suncu,i kiši,i vjetru.....što su pomogli biljkama da narastu! 

Pozivamo sve da nam se pridruže u vrtlarenju,jer opušta i čini čovjeka sretnim!  Čekamo vas!:-)

Fotografije


[OPŠIRNIJE]4.r u Velikom Grđevcu
Administrator / datum: 6. 6. 2017. 10:05

Svi 4. razredi su posjetili Veliki Grđevac. Išli smo stazama Mate Lovraka. Posjetili smo spomen sobu u OŠ Mate Lovraka, mlin i vlak iz njegovih romana, ribnjak...

Vozili smo se vlakićem i obišli Veliki Grđevac. Vrijeme je bilo lijepo, pa smo ga između ostaloga, iskoristili za igre i druženja.

Bilo nam je lijepo i ostat će nam u lijepoj uspomeni. 

Fotografije možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Prvašići u ZOO vrtu!
Administrator / datum: 4. 6. 2017. 11:13
Iako se nismo daleko maknuli od naše škole, ulaskom u ZOO vrt u Maksimiru ušli smo u neki drugi svijet, svijet životinja. Egzotični gušteri, lijene mačke koje su se zavukle u debelu hladovinu, morski lavovi, zmije, bivoli, merkati, mungosi, deve, vukovi, kornjače, labudovi, nojevi, medvjedi, sove i još mnoge, mnoge druge životinje nezainzeresirano su promatrale naša oduševljena lica. 
Naučili smo kako vodenkonj obilježava svoj teritorij i zašto bjeloruki giboni pjevaju operu! Smiješno! 
Bili smo tiho jer jedino tako smo podragali guštera, a glasno smo se igrali u obližnjem parku. Znali smo sve odgovore na pitalice i zagonetke i prebrzo smo se vratili pred školu. 
 
učenici i učiteljice 1.razreda
 
Fotografije možete pogledati ovdje.

[OPŠIRNIJE]Terapijski psi u 8.a razredu
Administrator / datum: 30. 5. 2017. 11:42

Završili smo razredni projekt „ Godina bijelog štapa“  dolaskom  obitelji Mas u naš razred. Obitelj Mas se dugo godina bavi socijalizacijom  terapijskih pasa. Na početku našeg druženja, gospodin Mas nam je prikazao fim o udruzi „ Silver“  u kojoj se školuju psi da bi postali  terapijski psi. Program socijalizacije započinje odabirom šteneta u dobi od 6 do 8 tjedana i testiranjem njegovih urođenih predispozicija. Odabrano štene odrasta u volonterskoj obitelji, gdje se navikava na sve okolnosti u kojima živi čovjek, usvaja osnovna pravila ponašanja i poslušnosti. Tijekom socijalizacije Centar Silver obiteljima pruža stručnu pomoć i podmiruje sve troškove prehrane, opreme i liječenja psa.


[OPŠIRNIJE]Ekolozi – edukatori na Znanstvenom pikniku
Administrator / datum: 30. 5. 2017. 11:27

„Znanost nije šala, ali bi mogla biti dobra zezancija“ – moto je Znanstvenog piknika, koji se proteklog vikenda (od petka do nedjelje) 6. put održao u dvorištu Jadran filma u Dubravi. Taj projekt ima cilj popularizirati i demistificirati znanost i izazvati interes šire javnosti. U suradnji sa tvrtkom Agroproteinka, kumom naše Eko-škole, i njezinom predstavnicom Antonijom Bubalo, i naša je škola imala priliku sudjelovati. Aktivno su bili uključeni učenici sedmih razreda: Sara Zebolc, Valerijan Kutlić, Patricia Martinović, Katarina Lisičak, Iva Princip, Petra Curić, Inga Žaler-Kušec, Lucija Lisica, Petar Kapec, Sara Krčalić, Mislav Kukina i Nika Celinić, kao i profesorica Marina Škledar.

Uz predavanje o pravilnom razdvajanju i recikliranju otpada, ovi su učenici zainteresiranim posjetiteljima predstavili mogućnosti uporabe plastike, i to koristeći plastične boce upotrijebljene na Pikniku. Mlađoj djeci najviše se svidjelo od plastike izrađivati vjetrenjače, jabuke ili cvjetiće. Tvrtka Agroproteinka predstavila je svoje bioplinsko postrojenje kojim se zbrinjava biootpad iz kuhinja, tržnica, ostataka iz prehrambene industrije i sl. Bakterijskom razgradnjom biootpada nastaje bioplin (metan), koji se zatim koristi za dobivanje električne i toplinske energije. Dio atmosfere sa zajedničkog štanda pogledajte na fotografijama.

Bilo je zanimljivo iskazati se na drugačiji način, učiti i družiti se, a i prošetati Piknikom. Ako ste ovaj zanimljiv događaj propustili ove godine, svakako ga posjetite sljedeće! Fotografije


[OPŠIRNIJE]Eko-škola OŠ Sesvete stječe srebrni status
Mateja Golubić Administrator / datum: 30. 5. 2017. 11:14

Na svečanosti obnove statusa Eko-škola, održanoj 12.svibnja u Gastro Globusu, našoj je školi i njezinim predstavnicama - ravnateljici Đurđici Ležaić i koordinatorici Eko-škole Marini Škledar, uručen SREBRNI CERTIFIKAT kao priznanje osmogodišnje edukacije i provođenja aktivnosti iz područja ekologije. Uz obnovu statusa Eko-škole, dobili smo i priznanje za rad u kampanji „Za manje otpada“ koju sponzorira tvrtka Wrigley, organiziraju Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš i Udruga Lijepa Naša, a glavni joj je cilj smanjiti otpad i dugoročno utjecati na promjenu navika kod mladih.

Program Eko-škola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole. Ovakav pristup pomaže učenicima, u svijesti svakog od njih, shvatiti kolika je važnost zaštite okoliša. Stoga zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i roditeljima koji su svojim aktivnostima pridonijeli ostvarivanju tog programa.


[OPŠIRNIJE]IDEMO NA DRŽAVNO
Administrator / datum: 29. 5. 2017. 19:51

U srijedu 24. svibnja 2017. održana je XV. županijska smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba u Osnovnoj školi Sesvetska Sopnica. Tema ovogodišnje smotre bila je Zlatarevo zlato.

Štand naše zadruge upotpunili smo prizorom iz tog romana. Tako smo imali prikaz Kamenitih vrata pred kojima stoji Dora, kraj nje i Klara, a u neposrednoj blizini i Magda nudeći svoje paprenjake iz keramičke košarice. Na štandu su prikazane i plemkinje iz tog doba.

Kao poveznicu s današnjim vremenom predstavili smo i naše reciklirano zlato –ogrlice izrađene od materijala dobivenog recikliranjem iznošenih torbi.

Učenice Tena Pavlović , Ivona Šalamon i Barbara Čorak predstavile su naš štand za emisije Dobro jutro Hrvatska i Školski sat.

Ovo je prilika i zahvaliti svima koji nisu bili na samoj smotri, a omogućili su svojim radom u prezentiranju škole. Učenici osmih razreda tijekom cijele godine zdušno su radili i stvarali prekrasne primjerke različitih ukrasa.

Roberta Pezić osmislila je prekrasnu scenu štanda kojim smo se predstavili na smotri. Biljana Vidiček održala je radionice izrade lutkica od vune te podučila filcanju – kako profesorice tako i učenice. Sanda Sabolić izrađivala je s učenicima ukrasne predmete i uporabne predmete od keramike. Ravnateljica Đurđica Ležaić u svemu nas je podržala, obavila nabave materijala i pomogla u prijevozu stvari.

Štand naše zadruge pohvalilo je povjerenstvo. Kombinacija truda i zalaganja osoba koje su sudjelovale u radu i vodile prijašnjih godina i ovogodišnja prezentacija omogućila nam je sudjelovanje na državnoj smotri koja će se održati u Zadru, u listopadu ove godine.


[OPŠIRNIJE]VRT 4.b
Administrator / datum: 28. 5. 2017. 15:37

4.b sam uzgaja voće i povrće, jer na taj način shvaćaju koliko treba truda da neko povrće naraste. Neće više bacati ili ostavljati hranu na tanjuru. Cijenit će svaku mahunu, rotkvicu, papriku...

Na kraju školske godine, napravit ćemo ručak od povrća iz svog vrta.

   


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE MAH, 4.b
Administrator / datum: 28. 5. 2017. 15:27

Učiteljica Nataša Peunić je vodila 4.b u posjetu Policijskoj postaji Sesvete, na predavanje MAH (mogu ako hoću). Slušali smo o opasnostima ovisnosti o drogama, alkoholu, cigaretama, mobitelima, igricama... Naučili smo da nije cool ako pušiš, drogiraš se... Cool je biti dobar đak, sportaš, baviti se raznim aktivnostima...

Obećali smo da ćemo se potruditi biti dobri i da nećemo pokleknuti pred sredstvima koja stvaraju ovisnost.

 


[OPŠIRNIJE]Održan webinar za učenike osmih razreda
Đurđica Ležaić / datum: 24. 5. 2017. 22:27

Danas je održan webinar namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, u kojem su učenici mogli čuti sve o postupku upisa u srednje škole 2017./2018. godine.

Ukoliko niste bili u mogućnosti pratiti ovaj webinar, snimku možete pogledati na poveznici:

https://connect.carnet.hr/p8zmqjo2rfh/?launcher=false&fcsContent=true&pbMode=normal

Podsjećamo, prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju  sutra, 25. svibnja 2017. godine iza 12.00 sati. Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku, nakon čega je potrebno unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om.


[OPŠIRNIJE]Kako su sedmaši iz ekipe prve pomoći OŠ Sesvete educirali šestaše
Administrator / datum: 23. 5. 2017. 16:23

Iako su natjecanja iz prve pomoći završila, ekipa je i dalje aktivna. Prenosi svoja znanja i vještine  šestašima, budućim članovima ekipe prve pomoći u sljedećoj školskoj godini. Osmislili su scenarij kako najbolje pokazati, što i kako se radi na prvoj pomoći. Po jedan školski sat  su održali u svakom šestom razredu. Trudili su se  biti zanimljivi i motivirajući. Nadajmo se da su u tome i uspjeli. Fotografije 

 

                                                                Mentor ekipe: Dubravka Karakaš                                                                


[OPŠIRNIJE]Rezultati dobrotvorne akcije za Anitu
Đurđica Ležaić / datum: 19. 5. 2017. 08:28

Rezultati dobrotvorne akcije za Anitu

U današnjoj dobrotvornoj akciji prikupljanja sredstava za pomoć našoj bivšoj učenici Aniti u nabavci prijeko potrebnih pomagala prikupljeno je 38 635,02 kuna (uključeno 30 eura promijenjenih u kune).

Zahvaljujem svim učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i dobronamjernim prolaznicima na sudjelovanju u akciji. Iako je nemoguće poimence nabrojiti sve koji su sudjelovali istaknut ću neke koji su nam donirali svoje proizvode kako bismo njihovom prodajom prikupili novčana sredstva za Anitu:

Vlasnik Caffe bara Agram, Podravka, predstavnik Maraske gospodin Begić, gospodin Gashi iz pekarne Lorena, gospođa Miličević, pekara Tina, Nutrapek.

Zahvaljujem i svim djelatnicima DV Leptir koji su nam se pridružili u prikupljanju sredstava.

Danas smo osjetili radost, želju za davanjem i pomaganjem, razumijevanje, suosjećanje, prihvaćanje. Ovi osjećaji proistekli su iz zajedništva koje smo pokazali jer smo imali isti cilj – pomoći Aniti.


[OPŠIRNIJE]PRVI DOBROTVORNI TURNIR OŠ SESVETE U STOLNOM TENISU
Đurđica Ležaić / datum: 18. 5. 2017. 19:55

Već duže vrijeme učenici naše škole mogu za vrijeme odmora igrati stolni tenis u holu škole.

Profesor Mario Čuljak je, vidjevši da učenici pokazuju velik interes za igranje, predložio da  u svibnju održimo i prvi turnir u stolnom tenisu u našoj školi. Njegova ideja naišla je na plodno tlo i on je započeo s organizacijom. U isto vrijeme počelo se razmišljati kako pomoći našoj bivšoj učenici Aniti u nabavci prijeko potrebnih pomagala. Vidjevši na stranicama Prve tehničke škole Tesla objavljene podatke o Dobrotvornoj akciji za Anitu odlučili smo se odazvati. Spojili smo teniski turnir i dobrotvornu akciju.

U subotu 13. svibnja održana su prednatjecanja u kojima je sudjelovalo 74 učenika naše škole. Iskristalizirale su se učenice i učenici koji su danas, 18. svibnja 2017. godine, nastupali u završnici turnira:

Filip Babić, Gabrijel Brlečić, Marko Josip Čavara, Erik Genzić, Antonio Glavaš, Ivan Ištvanić, Karlo Kus, Fran Laznicki, Grgur Lučić, Ivan Marić, Luka Miličević, Iva Princip, Ivan Princip, Josipa Princip, Petar Princip, Luka Vidović.

Završnica trurnira odigravala se u dvorani za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, a u holu škole posjetitelji i navijači te njihovi roditelji i djelatnici škole mogli su se osvježiti sokovima, palačinkama, kiflicama, slanim grickalicama ili kupiti nešto od proizvoda koje izrađuju vrijedne ruke naših zadrugara.

Kao počasna gošća došla je i Anita Markuš u pratnji svoje majke.

Da bi se finalisti između mečeva odmorili, a navijači zabavili, pobrinuli su se odrasli koji su odigrali egzibicijske mečeve.  Parovi - na jednoj strani prof. Mario Čuljak i vjeroučitelj Mario Gečević, a na drugoj prof. Dražen  Kalogjera i domar Danijel Jurjako. Kasnije im se pridružila i učiteljica Sanda Sabolić koja je svoju umješnost igranja stolnog tenisa pokazala protiv ravnateljice Đurđice Ležaić.

Bilo je zanimljivo i napeto. Na kraju turnira Anita je najuspješnijim igračima i igračicama uručila medalje, a prvaku i poklon.

1. mjesto osvojio je Ivan Marić

2. mjesto osvojila je Iva Princip

3. mjesto osvojio je Ivan Ištvanić

Čestitamo svim sudionicima turnira, kako igračima tako i navijačima, na besprijekornom i sportskom ponašanju.

Zahvaljujemo svim djelatnicima škole i učenicima na izvrsnoj organizaciji cijele akcije.

Bio je ovo jedan vrlo zanimljiv i uspješan dan.


[OPŠIRNIJE]Za Anitu
Administrator / datum: 18. 5. 2017. 13:07

Kao i uvijek i dans pokazujem da imamo veliko srce i da smo spremni pomoći u nevolji. Slike govore više od riječi- prenosimo samo djelić atmosfere s naše akcije. No, traje još tako da stignete pomoći ukoliko niste uspjeli da sada!

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Muzej Prigorja
Administrator / datum: 17. 5. 2017. 15:56

U utorak 16.5.2017. moj razred i ja u pratnji učiteljice išli smo u Muzej Prigorja. Iz škole smo krenuli u 13.00 sati. Kada smo stigli dočekala su nas dva vodiča. U muzeju smo svašta vidjeli, a i mogli smo dosta toga naučiti. Oni su nam pokazali kakve su kuće bile u prošlosti. Vidjeli smo dosta starih stvari kao što su: mač, ogrlice, staru peglu... Dosta su nam pričali o životu prije mnogo godina, kako su ljudi živjeli i što su kuhali i spremali. Bilo nam je jako zanimljivo. Imali smo vremena za crtanje i igru. U školu smo se vratili oko 14.30 sati.

FOTOGALERIJA

Ivana Mrkonjić, 3.a


[OPŠIRNIJE]3. a kviz znanja
Administrator / datum: 17. 5. 2017. 14:35

3.A kviz znanja Nina i Tino izdavačke kuće Profil Klett

  

  

 


[OPŠIRNIJE]Dobrotvorna akcija za Anitu
Administrator / datum: 15. 5. 2017. 12:17

Dragi roditelji!

Naša  škola zahvaljujući vama, vašoj djeci i nama djelatnicima često sudjeluje u dobrotvornim akcijama i voli pomagati potrebitima. Prilika za pomoć nas i sada zove.

Naša bivša učenica Anita Markuš, sada učenica 1. srednje,  oboljela je od meningokokne sepse. Nakon što se probudila iz inducirane kome, uslijedio je niz operacija. Iako je bolest bila teška, Aniti je spašen život. Kao posljedica bolesti ostala je trajna potreba za medicinskim pomagalima (proteze za obje noge), unatoč čemu je naša Anita i dalje vedrog duha i velik borac.

Upravo se zbog toga naša škola odlučila pomoći na sljedeći način: školska zadruga će u četvrtak 18.5.2017. od 11:30 do 15:30 (i dulje) na svom štandu u školi prodavati ručno izrađene proizvode učenika, održavat će se veliki turnir u stolnom tenisu, prodavat će se palačinke, kokice, kiflice, sokovi … Bit će tu puno lijepih i finih stvari koje ćete vi i vaša djeca moći kupiti, a sav prilog će ići Aniti Markuš za brže ozdravljenje.

Pozivamo vas da taj dan dođete u školu, razglasite rodbini, prijateljima i susjedima ovaj događaj te da pošaljete po djeci novce kako bi mogla kupiti ponešto.

Budući da se radi o vrlo skupim medicinskim pomagalima koja će trebati periodično mijenjati, svako vaše sudjelovanje je dobrodošlo.

Pokažimo i ovaj put da imamo veliko srce! Unaprijed hvala!

                                                                       Djelatnici OŠ Sesvete


[OPŠIRNIJE]Zagrebački energetski tjedan
Unknown / datum: 12. 5. 2017. 21:11

I ove smo godine, već tradicionalno, obilježili Zagrebački energetski tjedan. Kako bi se učenici što bolje upoznali s temom, tjedan smo započeli čitanjem slikovnice „Pričaj mi o energiji“ gdje smo se upoznali s pojmom obnovljivih izvora energije. 


[OPŠIRNIJE]4.b na izložbi
Administrator / datum: 12. 5. 2017. 20:33

Posjetili smo izložbu "Najotrovnije zmije svijeta", u Importane Galeriji...  

Nije nas bilo strah!

 

Kratko predavanje o zmijama...

 

Neki nose ogrlice oko vrata, a učiteljica - zmiju!


[OPŠIRNIJE]Vrtić u školi
Administrator / datum: 10. 5. 2017. 13:57

Grupa Ježici iz Dječjeg vrtića Leptir posjetila je 1.a i nakon druženja i upoznavanja sa školskim životom i radom, ostavili su nam za uspomenu plakat. sa svojim crtežima i prve riječi napisane na školskoj ploči.

 

  


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA - Likovne kompozicije grafičkih listova
Administrator / datum: 7. 5. 2017. 17:07

Izložba grafičkih radova

učenika viših razreda O.Š. Sesvete

pod vodstvom prof. Stele Perić

od 2. do 14. svibnja 2017.

KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA

KNJIŽNICA SESVETE

Trg Dragutina Domjanića 6


[OPŠIRNIJE]Posjet 8.a udruzi „ Krila“ – terapijsko jahanje
Administrator / datum: 3. 5. 2017. 20:00

Razredni projekt „ Godina  bijelog štapa“ 8.a se i dalje nastavlja.  2.5.2017. krenuli smo u pratnji razrednice- Dubravke Karakaš u posjet  udruzi za terapijsko jahanje- Krila,  smještenoj u prirodnom okruženju Sesveta,  Ulica Otona Ivekovića 31. Na ulazu su nas dočekali predsjednik udruge Saša i volonterka Anja. Hodajući do manježa naišli smo na  slobodne konje  koji su trčkarali  šumom. Dok smo sjedili i promatrali  terapijsko jahanje jednog dječaka,  Saša nam je održao kratko predavanje o tome čime se ova udruga bavi, tko su korisnici,  njihove usluge, tko je zaposlen u udruzi. Saznali smo da imaju i jednog slijepog dječaka koji dolazi na terapijsko jahanje. 


[OPŠIRNIJE]Dojdi osmaš, Zagreb te zove!“ 2017.
Administrator / datum: 27. 4. 2017. 16:45
Tradicionalna manifestacija "Dojdi osmaš, Zagreb te zove" održava se 12. svibnja 2017. na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (park Zrinjevac) od 10 do 16 sati. Ovom prilikom srednje škole Grada Zagreba predstavljaju se učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima kako bi im se olakšalo donošenje odluke o izboru srednje škole i nastavku školovanja.
Dođite i informirajte se!

[OPŠIRNIJE]Je li teško smisliti matematički zadatak?
Sandra Ježić / datum: 24. 4. 2017. 15:44

Učenici 6.d i 6.e razreda sami su smislili zadake riječima koje su zatim zapisali u obliku jednadžbe i riješili ih. Pod opširnije se nalaze njihovi uratci. Pokušaj riješiti neki od njih. smiley


[OPŠIRNIJE]Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2017./2018.
Đurđica Ležaić / datum: 21. 3. 2017. 16:09

UPISI DJECE U PRVI RAZRED

Upute roditeljima za upis djece u prvi razred

•    Školski obveznici u šk. god. 2017./2018. su djeca koja do 1. travnja 2017. navršavaju 6 godina života.
•    Komisija za upis imenovana je Rješenjem Gradskog ureda, a u skladu s Pravilnikom o upisu djece u prvi razred:

 • dr. Dubravka Krolo, školska liječnica       
 • Biserka Brkljačić , mag.pedagogije    
 • Ivana Sušac, mag.psihologije    
 • Dunja Mukavec, prof. logoped
 • Dijana Ljubobratović , učiteljica
 • Sandra Milobar , prof.hrvatskog jezika 

Upute roditeljima za upis djece u prvi razred

    Prije upisa u prvi razred potrebno je obaviti:
–    zdravstveni pregled  djeteta: obavlja školska liječnica  u prostorijama DZ Sesvete – Ninska 10. Pregled dogovoriti na broj telefona: 2007-294 (neparni datumi 08:00-12:00, parni datumi 14:00-18:00 sati)
–    procjenu pripremljenosti djeteta: obavljaju članovi Komisije u školi (dogovor  na tel. 2000-254)!   


 Službeni upis:

8. i  9. lipnja 2017. od 9 do 18,00 sati i

10. lipnja 2017. od 9 do 11,00 sati
 

–    potrebno:
•    preslika rodnog lista, domovnice ili potvrda iz državne matice koja treba sadržavati ime i prezime; dan, mjesec i godinu rođenja, županiju, oib djeteta

 • za učenike koji su se predbilježili za produženi boravak, potrebno je donijeti potvrde o zaposlenju za oba roditelja ili neki drugi dokument za koji roditelji smatraju da bi pomogao u ostvarenju njihovih prava (potvrda CZSS ili slično )

  Obavijest roditeljima vezano uz organizirani prijevoz učenika prvog razreda
 • popuniti zahtjev ZET-a (pri upisu u pedagoškoj službi)
 • priložiti fotografiju 3x3,5 ( nova fotografija)
 • DOSTAVITI  RAČUNOVODSTVU u najkraćem roku
 • PRAVO na organizirani školski prijevoz imaju učenici s područja Sesvetska Selnica, donja Sesvetska Sela, naselje Blage Zadre

[OPŠIRNIJE]Kompozicija preslikavanja ravnine
Sandra Ježić / datum: 25. 4. 2017. 10:55

Na dodatnoj nastavi matematike, učenici 8. razreda su u koordinatnom sustavu nacrtali razne kompozicije preslikavanja ravnine (osne simetrije, centralne simetrije, rotacije i translacije). Njihove radove pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE IZ LIKOVNE KULTURE - LIK 2017.
Administrator / datum: 20. 4. 2017. 10:50

Ovogodišnja tema LIK-a bila je Zvučna slika, a podteme poticaji bili su Ritam svjetla i ritam boje u mediju fotografije.

Na školskom natjecanju naše škole održanom 30.01.17. uspjeh su postigli učenici:

Daniel Stjepić 7b, Fabian Barišić 7c, Filip Lucić 7b, Katarina Lisičak 7b, Patrik Knezić 7b,Stjepan Guštek 7d, Evelina Musić 7a, Filip Močiljanin 8b i Martin Povrženić iz  8d. razreda.

Na ovogodišnjem županijskom izložbi u Osnovnoj školi Matije Gupca učenik naše škole Filip Lucić iz 7b razreda pohvaljen je kao izuzetno uspješan na izložbi.

Na  županijskom natjecanju izložbi koje je održano 27.02.2017. sudjelovalo je 54 osnovnih škola s 397 likovnih radova i 4 srednje škole sa 6 radova na području Grada Zagreba.

Na ovom natjecanju još šest učenika naše škole je postiglo je uspjeh jer su  njihovi radovi  izloženi na ovoj izložbi.To su učenici sedmih razreda : Stjepan Guštek 7d, Daniel Stjepić 7b,Katarina Lisičak 7b,Patrik Knezić 7b,Fabian Barišić7c. i Martin Povrženić iz 8d razreda. FOTOGRAFIJE

 Stela Perić,prof.


[OPŠIRNIJE]Obnovljen zid sa čepovima
Administrator / datum: 18. 4. 2017. 12:37

Zid na prvom katu naše škole, pokraj kojeg svaki dan prođe većina naših učenika i učitelja, kao i učenika, učitelja i roditelja Glazbene škole u istoj školskoj zgradi, prije dvije godine ukrašen je plastičnim čepovima. Bila je to prilika da, povodom Svjetskog dana voda, prikažemo motiv na tu temu, ali i upozorimo na količinu plastike koja bude kupljena kao ambalaža proizvoda koje koristimo u svakodnevnom životu, nakon čega je bacimo ili, ako razmišljamo ekološki, odložimo za recikliranje...

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT 1.d
Administrator / datum: 14. 4. 2017. 21:44
Sa završetkom skraćenog radnog tjedna prije Uskrsa, i početkom proljetnih praznika, učenici 1.d su završili svoj projekt. 
Planirana aktivnost učenika i učiteljice je bila obnoviti boju na  "školicama" na hodniku u istočnom krilu škole. 
Mnogo se koriste pa se boja izlizala, a za nova skakutanje i igre, poslužit će još nekoliko godina. 
 
učenici 1.d i učiteljica Ljubobratović 
 
FOTOGRAFIJE

[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Dana Eko-škole povodom nadolazećeg Dana planeta Zemlje
Administrator / datum: 14. 4. 2017. 19:20

U danima prije obilježavanja Dana planeta Zemlje u brojnim se nastavnim predmetima ekološki promišljalo o tome koja je važnost očuvanja planeta, što ga najviše ugrožava, kako to možemo popraviti, koje se udruge u Hrvatskoj time bave i koje korake može poduzeti jedan osnovnoškolac da bi pridonio očuvanju planeta? O tim promišljanjima učenici su izradili brojne edukativne i lijepe postere koji krase naš školski hol i hodnike.


[OPŠIRNIJE]Eko akcija 4.b- sakupljanje smeća
Administrator / datum: 14. 4. 2017. 19:17

Eko akcija 4.b- sakupljanje smeća

  

  


[OPŠIRNIJE]Posjet Otvorenom danu PMF-a
Administrator / datum: 14. 4. 2017. 19:11

7. travnja na PMF-u se održao 10. Otvoreni dan. 50-tak učenika sedmih i osmih razreda naše škole sa profesorima biologije, kemije i fizike posjetili su Fizički, Kemijski i Biološki odsjek na Horvatovcu i Rooseveltovom trgu. Od 16 do 21 sat proveli su šetajući interaktivnim turama, sudjelujući u radionicama, promatrajući atraktivne pokuse, družeći se sa laboratorijskim miševima, čak i kušajući specijalitete od kukaca. To je najzabavniji način učenja. Na fotografijama pogledajte mali dio znanstvene atmosfere!

 


[OPŠIRNIJE]ATLETIKA - PRVENSTVO GRADA ZAGREBA
Đurđica Ležaić / datum: 13. 4. 2017. 16:45

7. travnja na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost održana je Završnica Prvenstva Grada Zagreba u atletici 7. i 8. razreda osnovnih škola.

Učenice naše škole zajedno sa svojom voditeljicom Zoricom Senzl vratile su se sa natjecanja sa medaljama i peharom. Ekipa u sastavu: Magdlaena Jurić, Natalija Švenda, Barbara Čorak, Matea Grbavac, Tina Galović, Nikolina Grlić, Lucija Grd osvojila je ukupno treće mjesto u konkurenciji ekipa iz 42 zagrebačke osnovne škole.

Medalje su osvojile:

Natalija Švenda osvojila je prvo mjesto - utrka 300m

Lucija Grd osvojila je treće mjesto - skok u dalj.

Natalija Švenda, Barbara Čorak, Matea Grbavac i Lucija Grd - prvo mjesto u štafeti.

U ukupnom poretku OŠ Sesvete osvojila je treće mjesto.

Čestitam djevojkama i njihovoj voditeljici na uspjehu.

  


[OPŠIRNIJE]ZAHVALA UČENICIMA I RODITELJIMA
Đurđica Ležaić / datum: 13. 4. 2017. 16:26

Ovih dana naši učenici su u školu donosili namirnice i higijenske potrepštine.  Prikupljene stvari skupljali smo za korisnike Caritasa župe Svih Svetih u Sesvetama. Učenici i njihovi roditelji su na taj način pomogli obiteljima kojima je takva pomoć potrebna. U ovo korizmeno vrijeme pokazali su solidarnost i veliko srce. Svima veliko hvala i pozdrav do iduće humanitarne akcije.

Humanitarni tim 

 

  


[OPŠIRNIJE]SIGURNO U PROMETU
Đurđica Ležaić / datum: 11. 4. 2017. 16:07

5. travnja u OŠ Iver u Sesvetskom Kraljevcu održano je natjecanje Sigurno u prometu u kojem su sudjelovale osnovne škole Gradske četvrti Sesvete.

Naši učenici sa svojom voditeljicom Antonijom Kuliš pripremali su se vrlo intenzivno za ovo natjecanje i uspjeh nije izostao. Među djevojčicama prvo mjesto osvojila je Krišto Jana, a među dječacima prvo mjesto osvojio je Emanuel Glasnović i treće mjesto Marijano Radić. Ekipa osnovne škole Sesvete osvojila je ukupnom poretku prvo mjesto i donijela je kući osim medalja i pehar. Čestitam ekipama i njihovoj mentorici i želim im da i na županijskom budu ovako uspješni.

 

  


[OPŠIRNIJE]3. a je bio vrijedan
Administrator / datum: 11. 4. 2017. 10:53

Učenici 3. a razreda poslali su svoje radove na likovni natječaj UHULI Zaštita prirodne baštine,

  


[OPŠIRNIJE]ODMORKO - PROLJEĆE
Đurđica Ležaić / datum: 10. 4. 2017. 17:37

Tijekom proljetnog odmora učenika Školski sportski savez Grada Zagreba od 13.4.2017. do 21.4.2017. godine organizira program Odmorko - proljeće.

Više o programu.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI
Administrator / datum: 10. 4. 2017. 12:13

Ekipu prve pomoći čine učenici 7. Razreda. Tijekom školske

godine, 2 sata tjedno, učenici uvježbavaju vještine i znanja o

pružanju prve pomoći ozlijeđenoj osobi. U školskoj godini

2016./ 2017. Ekipa prve pomoći OŠ Sesvete, u sastavu :

1.Patricia Martinović, 7.c- vođa ekipe

2.Klara Slatinac, 7.c

3.Tita Butić, 7.c

4.Sara Zebolc, 7.a

5.Hana Kovačić, 7.c

6.David Ferin, 7.d

Osvojila je 3. Mjesto na županijskom natjecanju, koje je održano 8. travnja u OŠ „Grigora Viteza“, Zagreb. FOTOGRAFIJE

Mentor: Dubravka Karakaš


[OPŠIRNIJE]SEDMAŠI U ZAGREBAČKIM MUZEJIMA
Administrator / datum: 10. 4. 2017. 12:07

U četvrtak, 30.3.2017, učenici sedmih razreda su u sklopu izvanučioničke nastave posjetili dva zagrebačka muzeja i uživali u pogledu na osunčan Zagreb s prekrasnog vidikovca.


[OPŠIRNIJE]59. DRŽAVNO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE
Đurđica Ležaić / datum: 4. 4. 2017. 15:33

Martin Knaus, učenik 8.a razreda naše škole, osvojio je 5. mjesto na 59. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske, u kategoriji - elektrotehnika. Natjecanje je održano u Primoštenu od 29. do 31. ožujka 2017. godine.

Na državno natjecanje pozvano je ukupno 249 učenika koji su se natjecali iz jednog od dvanaest  područja tehničke kulture. Martin se natjecao iz područja elektronike.

Čestitamo Martinu na izvrsnom uspjehu.

 


[OPŠIRNIJE]PLANINARI
Administrator / datum: 3. 4. 2017. 00:15

Naši planinari i dalje uživaju u svježem zraku i napornom hodu prigorskim krajem.

 

 

Planinarenje

 

U nedjelju je osvanulo prekrasno jutro. Išli smo na planinarenje. Rano sam se probudila i malo ljenčarila u krevetu. Počela sam se spremati i uhvatila me panika. Trebali smo polako već krenuti prema stanici. Još uvijek sam sjedila u krevetu raščupane kose i s velikim podočnjacima, a naš auto je baš to jutro odlučio da treba odmor. Kad sam nakon svega ipak stigla do stanice, vidjela sam prijateljice i odmah smo počele čavrljati. Smjestile smo se u autobus koji nas je doveo do velikog uspona. U šumi je bilo jako mirno i tiho. Vidjelo se da dolazi proljeće, jer su zeleni pupovi pomalo izvirivali iz krošanja. Puhao je vjetar  i bilo je hladno. Nismo se baš dugo penjali. Kad smo stigli do planinarskog doma Lipa-Rog,  iznenadio nas je lijepi pogled na Prigorje. Bili smo umorni. Tu i tamo bi zasjao neki tračak sunca i pozdravio nas svojom ugodnom toplinom. Nastavili smo pješačiti i stigli na vrh jednog brežuljka. S vrha smo vidjeli ostale brežuljke okupane zubatim suncem. Nakon toga smo se vratili i umorno sjeli na bus. Razmišljala sam o svemu lijepome toga dana. Već sljedeći vikend planiran je novi polazak.

                                                                     Marija Badrić, 6,e razred


[OPŠIRNIJE]Druženje s Annom Kovačević
Administrator / datum: 29. 3. 2017. 11:21

U utorak 28.03. učenici trećih razreda imali su susret sa spisateljicom slikovnice Gdje se mogu igrati Annom Kovačević. Naučili su kako se brinuti o mjestu za igru i još puno toga. Bilo im je zanimljivo i poučno.

  

  


[OPŠIRNIJE]Proljeće u školskom dvorištu
Mirjana Mišković / datum: 26. 3. 2017. 18:53

Učenici 1.c i 1.d obilježili su početak proljeća i ponovili gradivo iz prirode i društva sjetvom i sadnjom cvijeća u  školskom dvorištu. 

Posijali su različak i posadili maćuhice. Pri tome im je pomogla vješta spremačica Marina koja se koristila motikom, velikom i malom. Nakon sjetve i sadnje sve je lijepo zalila, a učenici su još jednom ponovili koja je razlika sjemenki i sadnica.

učiteljice Kutleša i Ljubobratović

Fotografije pogedajte pod opširnije


[OPŠIRNIJE]Matematičko natjecanje „KLOKAN BEZ GRANICA“
Administrator / datum: 23. 3. 2017. 18:42

23.3.2017. u 12:30 h pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva održana je  igra - natjecanje "Matematički klokan" čiji je moto: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. U našoj školi natjecanju su se ove godine priključila 129 učenika od 2. – 8. razreda.

Fotke pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]DAN BROJA π
Administrator / datum: 23. 3. 2017. 14:36

14.3. obilježava se Dan broja π. U našoj školi smo ga obilježili malim međurazrednim natjecanjem u nabrajanju decimala broja pi. Svoje razrede su predstavljali Sara, Una, Antonio, Josipa, Lucija, Inga, Antonia i Mislav. Za 90 s, pobjednici Antonia i Mislav iz 7.d razreda, napisali su 99 decimala.

Nakon natjecanja svi natjecatelji su se zasladili tortom. 

Fotografije pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Općinsko natjecanje iz prve pomoći
Administrator / datum: 13. 3. 2017. 11:11

Natjecanje se održalo 11.3.2017.  na 5 mjesta u gradu Zagrebu.
Naša škola se natjecala na jednom od njih, u OŠ Luka gdje se  natjecalo  12 škola iz istočnog dijela grada Zagreba. Ponosni smo jer je naša ekipa koja se sastoji od 6 članova: Patricije Martinović, Klare Slatinac, Tite Butić, Sare Zebolc, Hane Kovačić i Davida Ferina pod vodstvom profesorice Dubravke Karakaš osvojila prvo mjesto. Velika pomoć su nam bili naši manekeni koji su s nama marljivo vježbali. To su Ilona Zvono i  Una Korbar. Za ovaj uspjeh je zaslužna i Sivija Dumić, bivša učenica naše škole, a sada volonterka Crvenog križa  koja je s nama vježbala, ispravljala naše pogreške i  hrabrila nas. Naša škola tradicionalno postiže dobre rezultate na ovom natjecanju pa smo sretni što se tradicija nastavlja. Idemo dalje, na županijsko natjecanje koje će se održati  8.4.2017. Kako je to izgledalo na natjecanju pogledajte na fotkama.

 

                                                                      Ekipa prve pomoći OŠ Sesvete
 


[OPŠIRNIJE]59.Natjecanja mladih tehničara Grada Zagreba
Đurđica Ležaić / datum: 13. 3. 2017. 10:43

U petak, 3. ožujka 2017. godine održano je 59. Natjecanja mladih tehničara Grada Zagreba u Osnovnoj školi Jure Kaštelana.

Natjecanju je pristupilo 212 učenika zagrebačkih škola a među njima bili su i naši učenici:

Buga Vita Čikeš 7.d   - fotografija
Petar Kapec 7. d       - automatika
Martin Knaus 8.a       - elektronika 
 
Martin Knaus  je osvojio prvo mjesto iz elektronike i pozvan je na državno natjecanje koje će se održati u Primoštenu od 29. do 31. ožujka.
 

[OPŠIRNIJE]OSMAŠI U VUKOVARU (28.2. - 1.3.2017.)
Sandra Ježić / datum: 5. 3. 2017. 14:32

       

Cilj projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ je učenike osmih razreda kroz dvodnevne posjete Vukovaru učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Učenici su poslušali predavanja o Domovinskom ratu, obišli su sva mjesta sjećanja vezana za Domovinski rat, Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Posjet su završili Školom mira i kvizom. Također su posjetili Socijalnu samoposlugu – Duga, Vukovar i predali donaciju  hrane i higijenskih potrepština koje su donirali učenici svih razreda naše škole.

Kako nam je bilo, može se vidjeti na fotografijama.

Kratki video uradak možete vidjeti ovdje.


[OPŠIRNIJE]MATEMATIKA ILI UMJETNOST ?
Administrator / datum: 21. 2. 2017. 20:09

Učenici 7. razreda učili su o mnogokutima.

Za one koji još nisu 7. razred, mnogokut je dio ravnine omeđen dužinama. Svakom se mnogokutu (osim trokutu) mogu nacrtati dijagonale.

Crtajući sve dijagonale dvadesetčetverokuta, učenica Ana Posavec iz 7. d razreda, napravila je zanimljiv crtež. Jurica Jeleč iz 7. b razreda i David Ferin iz 7. d razreda izradili su zanimljive radove iglom i koncem.

Probajte otkriti sami o kojim se mnogokutima radi!

     


[OPŠIRNIJE]Najljepše ljubavno pismo
Administrator / datum: 14. 2. 2017. 22:16


Povodom Valentinova, dana ljubavi prema prijateljima, bližnjima i simpatijama, Knjižnica Sesvete je i ove godine provela literarni natječaj "Najljepše ljubavno pismo". 
Naša učenica iz 6.b, Emma Mavretić, pod mentorstvom profesorice Alise Galir, dobila je nagradu u kategoriji osnovnih škola za svoje ljubavno pismo koje je i pročitala pred auditorijem na svečanosti sinoć 13. 2. u prostorijama Knjižnice Sesvete. 
Literarci iz naše škole su tako nastavili niz dobivanja nagrada za svoje radove na mnogim velikim natječajima. Želimo im lako pero i uspjeh u daljnjem pisanju. 
 

Fotografije

 


[OPŠIRNIJE]IZLOŽBA "KLIK NA PRIGORJE"
Administrator / datum: 30. 1. 2017. 22:14

U petak, 27.siječnja 2017. godine  otvorena je izložba radova s Facebook foto natječaja "Klik na Prigorje" na kojem su sudjelovali učenici i učenice s područja Gradske četvrti Sesvete: OŠ Vugrovec – Kašina, OŠ Sesvete, Gimnazija Sesvete, OŠ Sesvetska Sela i Srednja škola Jelkovec. Tema natječaja bila je kulturni krajolik Sesvetskog Prigorja (drvoredi, vinogradi, voćnjaci, parkovi, šetališta, spomenici kulture).

Autori fotografija koje su dobile najviše "lajkova", kao i one koju je odabrao stručni žiri ovom prigodom dobiti će zaslužene nagrade.

Jedan od dobitnika je i naša učenica Buga Vita Čikeš koja je osvojila nagradu publike. Nagradu joj je uručio predsjednik Gradske četvrti Sesvete gospodin Markota.

Čestitamo mladoj autorici!

 

  


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz geografije
Administrator / datum: 27. 1. 2017. 23:55

Sada je vrijeme školskih natjecanja. Natjecanje iz geografije održano je 19. siječnja 2017. godine u blagovaonici naše škole. Učenici od 5. do 8. razreda vrijedno su rješavali su zadatke. A sada treba čekati tko će biti pozvan na Županijsko natjecanje. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Kulturni četvrtak u Sesvetama
Administrator / datum: 20. 1. 2017. 16:26

Učenici 6.a i 6.b prisustvovali su književnoj radionici u Knjižnici Sesvete, a vodila ih je prof. Hrvatskog jezika Alisa Galir.
Tema radionice bila je prava fantazija.

  


Detalje pogledajte na letku.


[OPŠIRNIJE]RADIONICE ZA UČITELJE
Đurđica Ležaić / datum: 16. 1. 2017. 00:30

Tijekom zimskog odmora učenika učitelji su osim redovitih stručnih usavršavanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, priprema za natjecanja, sređivanja dokumentacije i ostalih poslova, imali priliku i sudjelovati u radionicama u školi. 

Radionicu keramike pripremila je učiteljica Sanda Sabolić, a radionicu šivanja učiteljica Bosiljka Lihtar. Bilo je zanimljivo i veselo i nadasve korisno.

 

 


[OPŠIRNIJE]RUKOMETAŠICE POČELE 2017. POBJEDAMA
Administrator / datum: 14. 1. 2017. 11:14

Prvi turnir u 2017. godini, "Mali Medo"  igrao se 4. i 5.1.2017., u Zagrebu, u dvorani Dom sportova. Organizatori turnira bili su Zagrebački rukometni savez i RK Medveščak.

U kategoriji, mlađih kadetkinja, nastupilo je pet ekipa: jedna iz Italije i četiri ekipe iz Hrvatske, među njima i RK Sesvete u kojoj igraju naše osmašice Magdalena Jurić i Matea Grbavac.

Tako su krenule u 2017. godinu s novim trofejem te nastavile niz utakmica bez poraza koji traje malo manje od godinu dana.


[OPŠIRNIJE]Božićna priredba
Đurđica Ležaić / datum: 23. 12. 2016. 20:36

U holu naše škole 22. prosinca mogli smo poslušati i pogledati mali božićni koncert. Uz pjesmu i ples otpratili smo prvo polugodište i prisjetili smo se bitnih i važnih stvari u našim životima - obitelji, doma, ljubavi. Naše učenice i učenici su sa veseljem uz pratnju i vodstvo učiteljica Marice Balog i Katarine Seletković otpjevale nekoliko božićnih pjesama uz koje su same smislile koreografiju.

 

 


[OPŠIRNIJE]17. Božićni rukometni turnir - Sesvete 2016.
Administrator / datum: 20. 12. 2016. 09:31

Turnir se održavao od 17. – 18.12.2016., a u sesvetskoj rukometnoj ekipi u kategoriji mlađih kadetkinja iz naše škole igrale su Magdalena Jurić, Matea Grbavac i Emilija Marija Karaula. Turnir je bio međunarodnog karaktera jer su nastupale ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Naše rukometašice su do naslova osvajačica turnira došle bez izgubljene utakmice, a osim toga je  Magdalena Jurić dobila nagradu za najbolju igračicu turnira.

BRAVO cure!!

 


[OPŠIRNIJE]Božićno drvce - trokut Sierpinskog
Administrator / datum: 19. 12. 2016. 10:18

Fraktali su slike nastale ponovljenom geometrijskom konstrukcijom. Prvi fraktal otkrio je 1861. godine njemački matematičar Karl Weierstrass (1815. – 1897.).

Pod opširnije je opis izrade trokuta Sierpinskog i Kochove pahuljice koja je na vrhu trokuta.


[OPŠIRNIJE]Naši učenici uspješni su i u Taekwondo-u
Administrator / datum: 13. 12. 2016. 23:11

Prvi vikend u prosincu u OŠ Ive Andrića odražno je prvenstvo osnovnih škola grada Zagreba u taekwondo-u. OŠ Sesvete predstavljalo je četvero učenika inače natjecatelja TK Orion. Od četvero natjecatelja, troje ih se vratilo sa odličjem: Ivan Krolo 1. mj u kategoriji +51 kg, Fabian Barišić 1. mj u kategoriji -51 kg i Gabriel Jereb 3. mj. u kategoriji -39 kg (inače njegova kategorija je -33kg). Lovro Klišanin se sjajno borio ali mu je nedostajala još jedna pobjeda do medalje

Ovim sjajnim rezultatom, naša škola zauzela je visoko 4. mjesto od ukupno        62. prijavljene osnovne škole.

  

 


[OPŠIRNIJE]SEDMAŠI U POSJETU HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI
Administrator / datum: 9. 12. 2016. 12:34

U srijedu i četvrtak, 23. i 24. studenog, sedmaši su imali vrlo zanimljivu izvanučioničku nastavu – u pratnji naših razrednika i ravnateljice posjetili smo HRT i Mozgaonicu.

Mozgaonica je „pametna igraonica“ u kojoj smo bili podijeljeni u male skupine koje su dobile svoje kreativne zadatke sa drvenim igračkama.  Za svaki zadatak imali smo 15-tak minuta. Zadaci nisu bili laki, ali smo ih uspješno rješavali bez većih problema. Pogledajte fotografije nekih igara.

 


[OPŠIRNIJE]VEČER MATEMATIKE
Đurđica Ležaić / datum: 6. 12. 2016. 22:36

U četvrtak, 1. prosinca 2016. u našoj školi treću godinu za redom održala se
Večer matematike. 

Večer matematike je projekt Hrvatskog matematičkog društva kojem se prije tri godine pridružila i naša škola.Cilj Večeri matematike je izgradnja pozitivnog stava učenika prema matematici kroz zanimljive aktivnosti.

Ove godine uz učenike predmetne nastave, njihove profesore i roditelje po prvi put u ovom matematičkom događaju pridružili su se i učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama i roditeljima.

Večer je počela u 18.15 sati. Učenici i roditelji predmetne nastave okupili su se u blagovaonici škole. Tamo su profesori matematike za njih pripremili zadatke koje su rješavali zajedno sa svojim roditeljima i prijateljima. 

U učionici u kojoj su se rješavali zadatci za četvrtaše tražilo se mjesto više. Učenici su zajedno sa svojim roditeljima uživali u zaboravljenim igrama koje razvijaju logiku.

Kao i prošlih godina, odazvao se velik broj učenika i roditelja koji su se htjeli igrati, družiti, ponečeg se prisjetiti a ponešto i naučiti. Da matematika može biti zabavna uvjerili smo se i ove godine. U opuštenoj atmosferi vrijeme je brzo prolazilo, bilo je smijeha, veselja a ponegdje i žalosti ako su roditelji pobijedili ali sve je to ipak bila samo igra.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]HUMANITARNA AKCIJA
Đurđica Ležaić / datum: 5. 12. 2016. 23:15

Učenici naše škole zajedno sa svojim razrednicima uspješno su proveli još jednu humanitarnu akciju. I ovaj put su odlučili napuniti police socijalne samoposluge, a posebno su se veselili skupljanju slatkiša u sklopu akcije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije "Budi cool, udjeli slatkiš svoj" - za Vukovarske mališane.

Zahvaljujemo svim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima koji su prikupili veliku količinu namirnica i potrepština i na taj način pomogli socijalno ugroženim sugrađanima – umirovljenicima, mladim obiteljima i ostalima koju su suočeni sa siromaštvom.

http://www.czn.hr/vijesti/zagrebacki-skolarci-za-vukovarske-malisane

Što je sve prikupljeno možete vidjeti ovdje.

  

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]VJEŽBA EVAKUACIJE
Đurđica Ležaić / datum: 5. 12. 2016. 23:04

U petak, 2. prosinca 2016. godine hodnicima naše škole zazvonio je zvuk uzbunjivanja. Učenici su sa svojim učiteljima napustili učionice i izašli iz zgrade . Ubrzo nakon toga čuo se zvuk sirena koji je najavio dolazak vatrogasnih vozila. 

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sesvete brzom i učinkovitom akcijom ugasili su "požar" na prvom katu zgrade. Učenici su akciju promatrali i na kraju zapljeskali vatrogascima. Znali su da je to još jedna vježba evakuacije koju smo svi zajedno uspješno izveli.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt 8.b - Daruj i čitaj slikovnicu
Administrator / datum: 2. 12. 2016. 22:48

Po završetku Mjeseca hrvatske knjige, naši su učenici u sklopu projekta Daruj i čitaj slikovnicu posjetili Dječji vrtić Šegrt Hlapić u Sesvetama. Autorica projekta je Alisa Galir, profesorica hrvatskog jezika, koja je projekt prvotno osmislila kao svoj razrednički u 8.b, no interes za darivanje slikovnica našim najmlađim susjedima se razbuktao i mnogi  su željeli  pokloniti barem jednu. Tako su se akciji pridružile i učiteljice Nataša Peunić, Božena Novak i Antonija Kuliš sa svojim učenicima, kao i učenici 6.a, 6.b, 8.a i 8.d na čemu smo im svi jako zahvalni. 


[OPŠIRNIJE]18.11.2016.
Administrator / datum: 28. 11. 2016. 21:54

U petak, 18.11.2016., išli smo u pratnji razrednice (nastavnice njemačkog jezika ,Mare Pekez) u  Ulicu grada Vukovara zapaliti svijeće i  odati počast braniteljima Vukovara i u  Goethe-Institut u Zagreb na radionicu „Essen und Trinken in Deutschland“  . Krenuli smo iz škole u 12:50 prema terminalu u Sesvetama. Ukrcali smo se na vlak koji je vozio prema centru grada. Iskrcali smo se  na Glavnom kolodvoru i pošli pješice prema Goethe-Institutu. Tamo su nas ugodno dočekali. Voditeljica radionice, gospođa Martina, podijelila nam je zadatke vezane za radionicu ( na njemačkom jeziku J ). Podijelili smo se u grupe i imali smo 90 minuta za rješavanje i prezentaciju zadataka. To smo uspješno obavili  te krenuli prema Ulici grada Vukovara zapaliti lampaše žrtvama iz Domovinskog rata i braniteljima Vukovara te tako obilježili 25. obljetnicu pada Vukovara. Uz šutnje, molitvu i paljenje lampaša odali smo počast poginulima. Na povratku doma išli smo još i u McDonalds. Predvečer smo se vratili vlakom u Sesvete. FOTOGRAFIJE


[OPŠIRNIJE]I mi smo obojili svijet tolerancijom!
Administrator / datum: 16. 11. 2016. 20:55

Danas je Dan tolerancije.

Osmašima je ovogodišnji projekt bio dodatno se izraditi tolerancijom te je svaki razred prigodno obilježio tjedne ljubaznosti i tolerancije.

Projekt smo zaokružili primanjem nagrada za literarne radove. Barbara Vukas iz 8.a osvojila je nagradu na natječaju Foruma za slobodu odgoja "Oboji svijet" u kategoriji osobne priče (prozni rad Sloboda). U pratnji mentorice Alise Galir nagradu je preuzela na velikoj svečanosti u Muzeju za umjetnost i obrt.

Više pročitajte pod "opširnije".


 


[OPŠIRNIJE]Ljubaznost i tolerancija
Administrator / datum: 16. 11. 2016. 14:33

Dana 13.11. obilježava se Svjetski dan ljubaznosti, a 16.11. Međunarodni dan tolerancije. 8d razred sa svojom razrednicom pridonio je projektu Ljubaznost i tolerancija koji je predviđen kurikulumom, a provode ga svi osmi razredi i njihovi razrednici. 


[OPŠIRNIJE]LJUBAZNOST I TOLERANCIJA - projekt 8. razreda
Administrator / datum: 12. 11. 2016. 17:52